Vücudunuzu istediğiniz gibi şekillendirin

Kaslı bir vücuda sahip olmak erkeklerin tekelinden çıktı. Artık kadınlar da kas seviyor. Uzun saatler spor salonlarında ter dökülerek yapılan kaslar günümüzde makinelere emanet! Ultrasonik High-Definition Liposculpture-Lipofiling yöntemi vücudu tıpkı bir heykeltraş gibi şekillendiriyor, inceltiyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Şubat 2015 23:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Vücudunuzu istediğiniz gibi şekillendirin

Spor salonları kas yapmak isteyen kadın ve erkeklerle dolup taşıyor. Saatlerce ağırlıklar kaldırılıp, şıpır şıpır ter dökülerek yapılan kasları gelişen teknolojiyle birlikte kısa sürede elde etmek mümkün hale geldi. Ülkemizde son yıllarda daha da yaygın hale gelen Vaser Hi-Def yöntemi, bayanların bölgesel yağlarından kurtulmasına erkeklerin ise daha kaslı ve atletik bir vücuda sahip olmasına yardımcı olan bir vücut şekillendirme yöntemi.

Özellikle yeni yıla gireceğimiz şu günlerde herkesin ilgisini çekebilecek bu konuyu Plastik Cerrah Dr. Hüseyin Kandulu ile konuştuk...

Vaser Hi-Def Nedir?

Vaser Hi-Def, vaser adı verilen bir cihaz kullanılarak yapılan liposuction yöntemi. Normal bir liposuction uygulaması bölgesel yağları yok edip, beden ölçülerini küçültmeye yönelik olarak yapılıyor. Hi-Def ise bölgesel yağların özel bir teknikle alınıp, ihtiyaç duyulan bölgelere aktarılmasıdır. Bu uygulamanın amacı kilo verdirmek değil, vücut şekillendirmek.

Vaser Hi-Def Nasıl Uygulanır?

Vaser Hi-Def yöntemi uygulanmaya başlanmadan önce hastanın yağ fazlalığı bulunan bölgeleri ve vücudunun şekillendirilmek istenen bölgeleri işaretleniyor. Bu işaretlemelerden sonra liposuction yapılacak bölgelere özel solüsyon uygulaması yapılır ve bu alanlardaki yağ dokularının ayrışması sağlanır. Ayrışmanın ardından uygulama bölgesine göre değişiklik gösteren ultrasonik problar ile bölgedeki yağları eritilmesi ve alınması sağlanır. Yağların alınmasının ardından vakit kaybetmeden şekil verilmek istenen bölgeye, şekle uygun olarak geri verilmesi işlemi uygulanır. Bu işlem sırasında vücuttan alınan yağlar erimiş vaziyette olduğu için enjekte sonrasında deri altı ya da üstünde pürüzlü bir yüzey oluşumu engellenmiş olur.

Vaser Hi-Def uygulamasında genelde sedasyon ya da lokal anestezi ile sadece uygulama yapılacak bölgenin hissizleşmesi sağlanır. Ancak uygulamanın geniş alana uygulanması ya da birden fazla yere yapılması durumunda hastanı rahatı için genel anestezi tercih edilebilir.

Vaser Hi-Def Hangi Bölgelere Uygulanır?

Vaser Hi-Def yöntemi hem bayan hem de erkeklere uygulanan bir vücut şekillendirme yöntemidir. Bayanların ve erkeklerin istekleri farklı olduğu için uygulama bölgesi olarak da değişiklik gösterir. Bu yöntem bayanlarda kollar, karın ve bel bölgesi, sırt bölgesi ve bacaklara uygulanarak, bu bölgelerin sıkı ve zarif bir görünüm kazanması sağlanır. Erkeklerde ise kollar, göğüs bölgesi, karın, bel bölgesi, sırt bölgesi ve bacaklara uygulanır. Uygulama sonrasında kadınlar hayal ettiklerinden daha orantılı vücuda sahip olurken erkekler de daha kaslı ve erkeksi bir vücuda kavuşurlar.

Vaser Hi-Def Yöntemi Kimlere Uygulanır, Kimlere Uygulanmaz?

Şişman veya zayıf olmayan kişilere, vücuttaki şekil bozukluğunun yağlardan kaynaklandığı durumlarda uygulanır.

45-50 yaşlarından sonra Vaser Hi-Def uygulanmaz, yöntemin uygulanacağı kişi genç veya orta yaşlarda olmalıdır.

Çok gevşek bir deri yapısı olanlarda, uygulama sonrasında deri toparlanamayacağından dolayı istenen sonuç alınmaz. Bu nedenle çok gevşek deri yapısı olanlarda uygulanmaz.

Deride yoğun bir şekilde çatlaklar ve selülit varsa Vaser Hi-Def uygulaması yapılmayacağı gibi, spor yapıp da kas yapısı gelişmemiş kişilere uygulanmaz.

Vaser Hi-Def Yöntemi Sonuçları Nelerdir?

2-4 saat arası süren bu uygulamanın sonucu hemen görülebilirse de, tam sonuç ödemlerin kaybolmasından sonra belli olur. Bu süre de yaklaşık olarak 2-3 ay kadardır. Vaser Hi-Def uygulamasından sonra ki 3-5 gün ağrı hissedilebilir, hasta 2-6 gün içerisinde normal yaşantısına geri döner.

Vaser Hi-Def uygulamasında elde edilen sonuçlar kalıcıdır. Uygulama sonrasında spora devam edildiği taktirde kaslar daha da belirginleşir ve görünümünü korur. Kilo vermenin bir zararı yoktur fakat kilo almanın 10 kiloyu aştığı durumlarda, kasların belirginliği azalabilir.

Kısa sürede etkili sonuç veren Vaser Hi-Def yöntemi sayesinde, spor yapmadan ve hiçbir zorluk yaşamadan, 4 saat gibi kısa bir sürede hayal edilen kaslı ve ideal vücuda sahip olmak mümkündür.

Vaser Hi-Def Yönteminin Diğer Yöntemlere Göre Üstünlükleri Nelerdir?

Vaser Hi-Def yönteminin diğer yöntemlere göre en büyük üstünlüğü, vücut şekillendirmede sadece hastanın kendisinden alınan yağların geri verilmesidir. Her hangi bir kimyasal bileşen ya da enjekte edilmediği için alerjik reaksiyon görülmeyen uygulama için %100 doğal vücut şekillendirme de denilebilir. Vücutta orantısız olarak şekillenen yağların dengeli bir şekilde vücutta dağılımının sağlandığı yöntem, zayıflama sağlamadığı halde kişinin fazlalıklarından kurtulmasını da sağlar. Uzun yıllar vücut şekillendirmek, kas yapmak için uğraşan kişilerin zahmetsizce istedikleri sonucu almasını sağlayan Vaser Hi-Def yöntemi, diğer vücut şekillendirme yöntemleri olan egzersiz ve diyete göre daha kısa sürede ve daha kalıcı sonuçlara ulaşılmasını sağlar.

En iyi sonucu hangi vücut yapısındaki kişilerden alıyorsunuz?

Vücut kitle indeksinin yüzde 15-20'lerde olduğu ve bölgesel sıkıntıları ile eksiklikleri olan hastalarda en iyi sonuçları alıyoruz.

SONUÇLAR ÇOK KISKANDIRICI

Karın kaslarını ortaya çıkaran ve bel bölgesindeki fazlalıklardan kurtarmaya yarayan ameliyatların sonuçları nasıl?

Ameliyatın sonuçları ile ilgili samimi bir itirafta bulunmam gerekirse son derece kıskandırıcı diyebilirim. Düşünsenize kısa bir uykuya dalıyorsunuz ve uyandığınızda six-pack'lerinizle adonisleriniz ortaya çıkmış beliniz incelmiş. Daha ne olabilir ki!

MÜTHİŞ BİR ÖZGÜVEN SAĞLIYOR

Bu tür ameliyatlar sonrasında kişinin hayat tarzı ve psikolojisinde olumlu değişiklikler gözlüyor musunuz? Sporu bir yaşam tarzı haline getirmek, diyete dikkat etmek gibi...

Bu ameliyatların kişilerin özgüvenleri üzerinde pozitif yönde bir artış sağladığını rahatlıkla belirtebilirim. İnanın öncesinde birçok yöntemi (diyet, egzersiz.vb) denemiş ve başarısız olmuş kişilerden eser kalmıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber