Öğretmenleri başka ilçeye atandığı için okula gitmiyorlar

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi Atatürk İlkokulunda okuyan bir grup öğrenci, sınıf öğretmenlerinin atanmasını velileriyle protesto etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2015 14:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğretmenleri başka ilçeye atandığı için okula gitmiyorlar

Demirköy ilçesi İğneada beldesindeki Atatürk İlkokulunda okuyan bir grup öğrenci, sınıf öğretmeninin başka ilçeye atanması dolayısıyla iki gündür okula gitmiyor.

Sınıf öğretmeni Onur Aksu'nun Babaeski ilçesindeki bir köye atanması üzerine 4. sınıftaki öğrencileri okula gitmek istemedi. Veliler de öğretmen dönene kadar öğrencileri okula göndermeme kararı aldı.

Öğrenciler ve veliler, okul önünde toplanarak tayine tepki gösterdi.

Grup adına konuşan öğrenci velisi Tansel Işık, yaptığı açıklamada, öğrencilerin, öğretmenlerini çok sevdiği için atama sonrasında okula gitmek istemediklerini söyledi.

Veliler arasında öğretmenin atamasının durdurulması için imza kampanyası başlattıklarını ve yetkililerden yardım beklediklerini ifade eden Işık, şöyle konuştu:

"Öğretmenimiz beldede bir yıldır görev yapıyordu. Öğretmeninin ataması durdurulana kadar çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Öğretmenimiz de beldemizden ayrılmak istemiyor. Öğrenciler öğretmenlerini çok seviyorlar. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz."

Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber