Savcı isimsiz ihbar mektubu sahibini sanık sandalyesine oturttu

İsimsiz bir ihbar mektubu ile hayatı kararan Cumhuriyet Savcısı Aktaş, 1 yıl içinde kendisini HSYK'ya şikayet eden ve sürülmesine sebep olan ihbarcısını bularak sanık sandalyesine oturttu...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Şubat 2015 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savcı isimsiz ihbar mektubu sahibini sanık sandalyesine oturttu

DAMLA GÜLER

İstanbul, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Aydın Aktaş hakkında önce dönemin özel yetkili mahkemeleri tarafından suç örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

İki yıl boyunca dolaylı olarak dinlenen Aktaş hakkında hazırlanan dosya savcılık tarafından Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) gönderildi. Soruşturma tamamlanana kadar HSYK tarafından görevinden alınan Aktaş geçici olarak Küçükçekmece Adliyesi'ne gönderildi. Bu sırada HSYK'ya Aktaş hakkında bir de imzasız şikayet dilekçesi gönderildi. Gönderilen 8 sayfalık dilekçede Aktaş, fuhuş ve çocuk istismarı ile suçlanıyordu. Aktaş başına gelen bu olayların ardından HSYK'dan kınama cezası aldı. Bu kınama cezası da yeni HSYK'nın yönetmeliği ile kaldırıldı. Aktaş şimdi Anadolu Adliyesi'ndeki görevine geri döndü ve kendisi hakkında soruşturma başlatan İstanbul Emniyeti polisleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı yürüten hakim ve savcıları da HSYK'ya şikayet eden Aktaş müfettişlere kendisi aleyhinde suçlayıcı ifadeler veren meslektaşlarına da noterden ihtarname çekti. Hakkındaki soruşturma gizli olduğu için kendisini şikayet eden kişiyi savcılıktan öğrenemeyen Aktaş, Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu'na yazarak kendisine şikayet eden kişiyi öğrenerek dava açtı.

'Tek tek hesap soracağım'

Kendisini şikayet eden kişinin 70 yaşında emekli A.Y. olduğunu anlatan Aktaş, "HSYK'ya gelen şikayet dilekçesi imzasızdı ve hiçbir adres bilgisi yoktu. Ancak HSYK bu adamı bulmuş ve ifadesini almış. İfademi almak için gelen müfettişlere bu adamı nasıl bulduklarını sordum. Daha önce de bir dilekçe vermiş de o dilekçe ile yazı örneklerini karşılaştırmışlar ve kimliğini bulmuşlar" dedi. A.Y'nin HSYK'ya gönderdiği dilekçede hangi savcının hangi dosyalara baktığı ve hangi savcının hangi mahkemenin duruşmalarına çıktığını detaylı olarak anlattığını söyleyen Aktaş, "Ben bu adliyede çalışıyorum ama ben bile hangi savcının hangi duruşmaya çıktığını bilmiyorum" diye konuştu.

Aynı adliyede görev yaptığı meslektaşlarının aleyhinde ifade verdiğini anlatan Aktaş, kendisine iftira atan meslektaşlarının şimdi adliye koridorlarında yolunu değiştirdiklerini söyledi. Aktaş, "Bu işin peşini bırakmadım, bırakmayacağım. Ben delil olmadan suçsuz yere birini tutuklasam akşam evime gidip çocuklarıma nasıl sarılırım? Gücümün yettiği kadar bana bu haksızlıkları yapanlar hakkında hukuk önünde tek tek hesap soracağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber