Amca sokakta arıyor polis faks bekliyor!

Van'da 29 Ekim 2014'ten beri kendisinden haber alınamayan Nehir'in İstanbul'da görüldüğü ihbarı ailesini umutlandırdı. Nehir'in amcası Sultangazi'de sokak sokak yeğenini arıyor...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Şubat 2015 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amca sokakta arıyor polis faks bekliyor!

Burcu Ünal

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Kırkgeçit Mahallesi'nde 29 Ekim'de evinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın İstanbul'da görüldüğü ihbarı ailesini harekete geçirdi. Kaybolmasının ardından Jandarma tarafından günlerce aranan fakat 108 gündür haber alınamayan Nehir'in izini aile sokak sokak gezerek İstanbul'da sürüyor.

Evinin önünde Oyun oynarken sır olan Nehir'in kaybolmasının ardından Kasım ayında Sultangazi'de bir kadın küçük kızı 3 çocuklu bir aile ile bir BİM adlı markette alışveriş yaparken gördüğünü iddia etmişti. 3 ay geçtikten sonra tekrar Sultangazi'den bir kadın Nehir'i BİM yakınlarında gördüğünü iddia etti. Milliyet'e konuşan fakat kimliğinin gizli kalmasını isteyen görgü tanığı şuları anlattı: "Evden bakarken aşağıda 4 çocuk gördüm. Nehir'e benzettiğim kız arkalarında dolaşıyordu. Yanlarına gittim, 'Hava soğuk değil mi? Ne yapıyorsunuz burada? Evinize gidin'... Bana, 'Abla şu bizi dövüyor' dediler. Gösterdikleri yere bakındım ama kimseyi göremedim. O bana öyle deyince Nehir'e benzettiğim kız o tarafa bakıp ağlamaya başladı."

Anne; 'Benim kızım'

Görgü tanığı durumu Kırkgeçit Muhtarı'nın aracılığıyla aileye bildirdi. Nehir'in İstanbul'da yaşayan amcası söz konusu marketin güvenlik kameralarından küçük bir kesit alarak anneye gönderdi. Amca Salih Aslan'ın iddiasına göre, Nehir'in annesi kızını yürüyüşünden tanıyarak, "Bu yüzde 90 benim kızım" dedi. Aile emin olabilmek için BİM'in kamera kayıtlarını da istedi. Fakat ailenin iddiasına göre İstanbul'daki emniyet yetkilileri, "Bize Van'dan bu konu hakkında yazı gelmesi gerekiyor" dediler. Köylerinde kar nedeniyle yolların kapandığını ve 4 gündür elektriklerinin olmadığını söyleyen Nehir'in babası Erkan Aslan, "Benden faks istediler. Burada elektrik yok, yol kapalı nasıl gönderelim faksı? Buradakiler bir de o kadının ifadesini istiyorlar. Hepsi birbirine atıyor. 'Bu Nehir' diyoruz, 'O değildir' diyorlar. Ben babasıyım, 'Budur' diyorum. Madem sen 'değil' diyorsun o zaman olmadığını kanıtla" diyerek kızının daha aktif şekilde aranmasını istediğini dile getirdi. Amca Aslan dün de Sultangazi sokaklarında yeğenini aramaya devam etti, tekrar polise başvurdu.

UMUDUMUZ YEŞERDİ

Görüntüleri izleyen baba Erkan Aslan ve diğer aile fertleri, görüntüdeki çocuğun kızları olabileceğini İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Baba Aslan: "Kızımdan 107 gündür hiçbir haber alamıyorduk. Bu görüntünün ortaya çıkmasıyla umudumuz yeşerdi" dedi.

Kayıp kaydında korkunç ihmal

Salih Aslan ile birlikte Sultangazi sokaklarında Nehir'in izini sürdükten sonra emniyet yetkililerinden de konu hakkında bilgi almak istedik. Bir emniyet yetkilisi, "Nehir'in kayıp olduğuna dair Türkiye'de bir kayıt yok. Demek ki aile jandarmaya dilekçeyle, yazılı bir şekilde kızlarının kayıp olduğunu bildirip, şüphelilerin yakalanması talebinde bulunmadı" dedi. Bu iddianın üzerine İstanbul Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü kayıp çocuklar bölümünden konuştuğumuz bir yetkili ise, "Bu konuda en doğru bilgiyi Van Emniyet'i verebilir ama benim bildiğim kadarıyla kayıp olarak her yerde girişi yapıldı" açıklamasında bulundu. Gürpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü köyün jandarma bölgesinde kaldığını bu nedenle konuyla jandarmanın ilgilendiğini belirtti. Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı ise kayıp kaydının bulunmadığını yalanladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber