Kuvvetli kar yağışı uyarısı / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2015 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuvvetli kar yağışı uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Adana ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Marmara'nın kuzeydoğusu ve Karadeniz kıyıları ile Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, İç Ege, Marmara'nın güneydoğusu ve zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), zamanla Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kar yağışı etkili oluyor

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın kuzeydoğusu ve Karadeniz kıyıları ile Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, İç Ege, Marmara'nın güneydoğusu ve zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), zamanla Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde muhtemel çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber