Başbakan'ın dikkatine: Yoksul diye kolundan oldu

Haber Giriş : 26 Temmuz 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kolu kopan yeşil kartlı çiftçi, götürüldüğü 10 hastanede çeşitli gerekçelerle ameliyat edilemeyince araya milletvekili Vahit Erdem girdi. Yusuf Keskinli'nin hayatı kurtuldu, ama hastane hastane dolaşırken kolu yerine dikilemedi

 Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Vatandaşlar hastane kapısından geri gönderilmeyecek" sözüne, Sağlık Bakanlığı'nın genelgesine rağmen yoksul için değişen bir şey yok. Kolu kopan Kırıkkaleli Yusuf Keskinli'yi Ankara'da 10 hastane kabul etmedi. Sonunda milletvekili devreye girdi. Keskinli'nin hayatı kurtarıldı ama kopan kol yerine dikilemedi.

Keskinli, geçen cumartesi Kırıkkale'deki köyünde patoza ekin verirken, patozun dişlileri arasında kalan kolu omzundan koptu. Keskinli, önce Keskin Devlet Hastanesi'ne sonra ambulansla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götürüldü. Burada da müdahale edilemeyen yaralı, ambulansla Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, "Yerimiz yok" yanıtı üzerine yakınları Keskinli'yi sırasıyla Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi,GATA ve Özel Çankaya Hastanesi'ne götürdü. Bu hastaneler de "Yerimiz yok" ya da "Uzman yok" yanıtı verdi. Yakınları genci son olarak Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan müdahalenin ardından aynı yanıt geldi: "Yerimiz yok".

Bakanlık: Kaydı yok

Bunun üzerine Keskinli, '11'inci hastaneye' Özel Bayındır Hastanesi'ne götürüldü. Burada günlüğüne 4 bin YTL ödeyerek Keskinli'yi hastaneye yatıran yakınlarından ameliyat için 30 bin YTL istendi. Bu arada AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem devreye girdi ve Keskinli'nin daha önce reddedildiği Numune Hastanesi'ne 'kabulü' sağlandı. Ancak o kadar zaman kaybedildi ki Keskinli'nin kolu yerine dikilemedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hastanın Ankara'da hiçbir devlet hastanesinde kaydına rastlanılmadığı belirtilerek "Eğer devlet hastanelerine gittiği yönünde kayda rastlanırsa soruşturma başlatacağız" denildi. Gazi Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan açıklamadaysa hastanın cumartesi hastaneye geldiği kabul edilerek "Ekibimiz hastayı ambulanstan çıkmadan gördü. Mikrocerrahi yapılması gerekiyordu ve bizim bir tane mikrocerrahi setimiz var. O da birkaç saat önce başka bir ameliyatta kullanıldığı için beş-altı saat sterilize edilmesi gerekiyordu. Eğer bekleselerdi kol kaybedilebilirdi" denildi ve tercihin aileye bırakıldığı vurgulandı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber