THY'de erkek egemenliği!..

Haber Giriş : 26 Temmuz 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP iktidarıyla birlikte Türk Hava Yolları (THY) erkek egemen bir kurum haline dönüştü. Son 3.5 yılda THY'ye alınan 2646 personelin 1843'ü erkek, 803'ü kadın.

TBMM Kit Komisyonu üyelerinin THY yönetimine yönelttiği soruların yanıtları, kuruma ilişkin ilginç sonuçlar ortaya koydu. CHP Iğdır Milletvekili Yücel Artantaş'ın THY'ye alınan personel sayısına ilişkin sorusuna verilen yanıta göre, AKP hükümeti son üç yılda kuruma toplam 2646 yeni personel aldı. Pozisyon olarak farklı birimlerde görev yaptıkları belirtilen yeni personelin 1843'ü erkek, sadece 803'ü bayan.

ERKEK KABİN MEMURU SAYISINDA ARTIŞ

THY kökenli milletvekillerinden AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz'un, "THY çok sayıda erkek mürettebatla uçuyor. THY'de hosteslere ayrılmaları için baskı yapılıyor ve ayrılanların yerine de erkeklerin, hostların alındığı iddiaları doğru mu?" sorusunu yanıtlayan THY yönetimi, 2005 yılı itibarıyla 1378 bayan kabin memurunun görev yaptığını bildirirken, yanıtta son üç yıl içerisinde bayan kabin memuru sayısının sadece üç kişi olarak artması dikkat çekti. 2002 yılında THY'de 1375 bayan kabin memuru çalışırken bu rakam 2005 yılında 1378'e çıktı. Erkek kabin memurlarındaki artış ise son üç yıl içerisinde 168 oldu. 2002 yılında erkek kabin memur sayısı 301 iken bu rakam 2005'te 469'a yükseldi.

DÜRÜM VE BAKLAVA DAHA SOFİSTİKE

AKP'li Gülseren Topuz'un dış hat uçuşlarında soğuk et tabağından vazgeçilmesinin ve yerine dürüm ikram edilmesinin nedenine ilişkin bir başka sorusuna ise THY Yönetimi şu yanıtı verdi:

"Milli havayolu olarak baklava, tatlı servislerimizde tercihlerimizin en başında gelmektedir. Yolcumuzun kısa sürede tüketmekte zorlandığı soğuk yemek menüsünü, kabin ekibimiz servis etmekte zorlanıyordu. Konsept değişikliği ile servisin süresini daha sofistike ürünlerle kısaltmak hedeflenmiş olup, bu uygulamamız ile ilgili olarak gerek kabin ekiplerimizin gerekse yolcularımızın beğeni ile ürünleri karşıladığı müşahade edilmiştir. Menü içerisinde sadece dürüm değil, pita, kruvasan, gobit ekmeğinden yapılmış sandviçlerde farklı rotasyonlarda farklı içeriklerle servis edilmektedir."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber