'MEB-Maliye-GİH üçgeninde kaldım. Allah yardımcım olsun'

Haber Giriş : 26 Temmuz 2006 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatırlarsanız Şubat ayında 25 kişinin ataması iptal edilmişti bunlardan birinin de ben olduğumu daha önce yazmıştım. O zamanlar atamam yapıldığında Ankara'ya Milli Eğitim Bakanlığı'na gitmiştim. Elimde Devlet personel Başkanlığının Sitesinden aldığım ?Kpss'yi kazananlar kurumlarından muvafakat alabilmeleri halinde öğretmen olarak atamaları yapılır? Mütalaası vardı. Bakanlıkta ilk gittiğim ve ne işlem yapmam gerektiğini sorduğum kişi yüzünü ekşiterek ?Kurumlararası Atamaya Başvurmanız gerekiyor kime sordunuz da Kpss'ye girdiniz? demişti. Ben de elimdeki mütalaa'yı gösterdim ve tüm interneti taradığımı ve Meb'in sitesi de dahil bu konuyu aydınlatan başka bir şey bulamadığımı söyledim. Adam sıkıştığı için memur mantığıyla beni hemen bir üstüne gönderdi.Üstü de karşısında hiçbirşey bilmeyen biri varmış gibi yönetmelikleri okumadın mı kurumlar arası haricinde başvuramazsın dedi. Ama her ikisinin sözlerinde de kurumlar arasında bol bol alım var sen salakmısın ki Kpss çalışıyorsun der gibi bir hava vardı. Her neyse ben Memurlar.net i sürekli takip etmeme ve bu konuda 2006 bütçe kanunu nedeniyle site benim düşündüklerimi(yani kurumlar arası atamaların da kadroya tabi olduğu) yayınlamasına rağmen bu konuyu açtığım hemen hemen herkesin benim komplo teorisi uydurduğumu düşünmesi ve beni suçlaması beni rahatlattı. Çünkü yılların memurları ebetteki bir şeyler biliyorlardı. Daha sonraları da MEB'e gittim ve sordum kurumlararası ne zaman cevap klasikti: ?Hersene yazın oluyor bu sene de o zaman olur herhalde? diyorlardı. Ankara'ya uzakta olduğum için arasıra telefonlarda da bu klasik cevaplar devam etti ve en son aradığımda da aynı cevabı alınca dedim ki: Kurumlar arasının Kpss atamaları ile birlikte olduğu konuşuluyor doğru mu ve sert cevap aldım Kpss'yi bekle o zaman (Salak der gibi)

Daha önce hatırlayacağınız üzere Akademik personel farklı kanuna tabi olduğu için (bir nevi sözleşmeli personel) kurumlar arası başvuramıyordu. Oysa bu yıl yönetmeliklerle akademik personelin de kurumlar arası başvurmasına izin verildi ve hizmet sürelerinin de öğretmenlikte geçmiş sayılması kararlaştırıldı(Sakın onların atanmalarına karşı olduğum sanılmasın). Hepimizin bildiği gibi bir kişi bir gün bile öğretmenlik yapsa 20 yıl memur olarak çalışan kişinin yerine o atanıyor.

Şimdi basit bir hesap yapalım. Benim branşım coğrafya öğretmenliği. Kpss ile toplam 75 kişi atanacak. Diyelim ki kontenjanın %2 si kadar kurumlararası ve yeniden ilk atama yapılsın. 75'in %2 si 1,5 yapar MEB kıyak yapsın ve 2 kişi alsın. Bu durumda bile benim atanmam ömür boyu imkansız. Çünkü ben hiç öğretmenlik yapmadım. Ha sanmayın ki bu durum sadece benim için geçerli; eğitim öğretim hizmetleri sınıfı hariç bütün sınıflarda çalışanlar için bu geçerli.

MEB'in sitesinde şöyle yazmaktadır. ?2006-2 Öğretmenlik için Başvuru ve Atama Kılavuzu Taslağı hazırlanmıştır. Taslağa ilişkin görüş ve önerilerinizi, 50 kelimeyi aşmayacak şekilde [email protected] e-posta adresine gönderebilirsiniz.Yapacağınız katkılardan dolayı teşekkür ederiz?.Ama her zaman ki gibi bu mesajlar dikkate alınmayacak tır. Çünkü hiçbir kurumda 10 günde kılavuzda değişiklik yapılamaz. Prosedürü bütün memur arkadaşlar bilir.

Peki diyeceksiniz ki bu kadar yazmışsın da çözüm ne: İşin aslı bu sene geçti ama bundan sonraki seneler için bi öneri sunabilirim. Madem açıktan atama, Kurumlar arası atama veya yeniden ilk atama farkı kalmadı hepsi kontenjana tabi o zaman niçin hepsi merkezi sınava göre alınmıyor. Malum MEB seneye Kpss'den sonra ayrı bir sınavla herkesi Branşında da ölçecek. Madem öyle herkes açıktan ,yeniden atama , kurumlar arası ayrımı yapılmaksızın bu sınavlara göre atansın. Böylelikle bizim de atanmak için bir umudumuz olur.

Bu arada kendimi tanıtmayı unuttum. Dokuz Eylül Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği(5 Yıl Süreli) mezunuyum. Orta düzeyde İngilizce biraz ileri düzeyde de bilgisayar bilirim. Les Söz puanım:63,096 Les Say Puanım 65.079'dur. Efendim ne iş mi yapıyorum coğrafyayla ilgili bir iş; gelen,giden evrak kaydediyorum

Sizden Gelenler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber