Erkek kabin memurlarına Bakan fırçası: Burası tasavvuf dergáhı mı kardeşim

Haber Giriş : 27 Temmuz 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erkek kabin memurlarının günah diye içki servisi yapmak istemedikleri yönündeki haberler üzerine konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Bu şirketin prestijli, köklü bir geçmişi var. Ne demek günah olur diye içki servisi yapmak istememek. Burası tasavvuf dergáhı mı kardeşim" dedi.

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, son zamanlarda Türk Hava Yolları'nda sayıları hızla artan erkek kabin memurlarının "günah olur" gerekçesiyle içki servisi yapmak istemedikleri yönündeki haberler üzerine tepkisini, "Burası tasavvuf dergáhı mı kardeşim" sözleriyle gösterdi.

Yıldırım, THY'nin 70 yıllık tarihinde geleneklerine bağlı, büyük bir şirket olduğunu ve bu gelenekleri kimsenin yıkmaya çalışmaya hakkının olmadığını söyledi. THY'nin kurulduğu günden bu yana prestijli ve kuralları olan bir şirket olduğunu belirten Yıldırım, "Bu şirketin prestijli, köklü bir geçmişi var. Ne demek günah olur diye içki servisi yapmak istememek. Burası tasavvuf dergahı mı kardeşim" dedi.

AKILLARINI PEYNİR EKMEKLE Mİ YEMİŞLER

THY'nin iç hat seferlerinde alkollü içki servisi zaten yapmadığını ve bunun şirketin mali yaklaşımı ile ilgili olduğunu belirten Yıldırım, yıllardır dış hat seferlerinde içkilerin, görevliler tarafından özellikle içkinin isminin zikredilerek ikram edildiğini söyledi. THY'nin kendilerine bağlı bir şirket olmamasına rağmen yolcuların mağdur olmaması için yakından takip ettiklerini belirten Yıldırım, bu tür davranışlara göz yummayacaklarını açıkladı. Yıldırım, "Günah olur diye şirket kurallarına aykırı davranışlarda bulanan kabin memurları akıllarını peynir ekmekle yemiş demektir" diye konuştu.

3 YILDA SADECE 3 KADIN MEMUR ALDILAR

Son 3 yılda THY'de kadın kabin memuru sayısına sadece 3 kişi eklenirken erkek kabin memurlarının sayısında büyük artış oldu. 2002 yılında THY'de 1375 kadın kabin memuru çalışırken bu rakam 2005 yılında 1378'e çıktı. Erkek kabin memurlarındaki artış ise son 3 yıl içerisinde 168 oldu. 2002 yılında erkek kabin memur sayısı 301 iken bu rakam 2005'te 469'a yükseldi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber