Savcı gitti, görüş değişti

Artvin'de laik-bilimsel eğitim talebiyle dağıttıkları bildiri nedeniyle, "dini değerleri aşağılamak" suçundan gözaltına alınıp tutuklanmaları istenen dört öğretmen hakkındaki soruşturma, savcının değişmesinin ardından "takipsizlik" kararı ile sonuçlandı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Şubat 2015 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savcı gitti, görüş değişti

KEMAL GÖKTAŞ Ankara

Kararda, AİHM içtihatlarına atıf yapılarak "hakaret, zarar verecek söylem ve saygısızlık içermedikçe dine yöneltilen eleştirilere ceza verilmemesi gerektiği, aksi takdirde dinler hakkında alışılagelen fikirler dışında düşünceleri olan kişilerin düşüncelerini açıklamaktan vazgeçebilecekleri" vurgulandı.

Kararda ayrıca, "Türk milletinin benimsediği İslam dini" ve "İslam dinine göre kutsal sayılan dini değerler olarak Allah (c.c), Hazreti Muhammed (s.a.v.), Kuran-ı Kerim sayılabilir" ifadelerinin yer alması da dikkati çekti. Kararda, öğretmenlerin bildirideki "hurafe" sözcüğü nedeniyle "dini değerleri aşağıladıkları" iddiasıyla tutuklanmalarını isteyen Savcı Yusuf Bahadır Özay'ın yerine savcı Nusret Alper Pazarcıklı'nın imzası yer aldı. Özay hakkında sorgu sırasında öğretmenlere, "Kuran'a inanmıyor musunuz?" dediği iddiasıyla HSYK'ya suç duyurusunda bulunulmuştu.

Kararda, öğretmenlere gözaltında kaldıkları süreye ilişkin olarak tazminat davası açma hakkı bulunduğu hatırlatıldı ve el konulan 36 adet bildirinin iadesine karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber