Hastanede sağlık skandalı iddiası/Video

DİYARBAKIR'da bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yoğun bakım serviste yatan hasta yakını Barış O., hastanede kalorifer yanmadığı için yoğun bakım servisinde yatan hastaların elektrikli sobalarla ısıtıldığını iddia etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2015 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastaların elektrikli sobalarla ısıtılmaya çalışıldığını gösteren görüntülerde, Barış O. ile görevliler arasında tartışma yaşandığı görülüyor. Yaklaşık 2 ay önce beyin kanaması geçirerek Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve yoğun bakımda tedavi altına alınan Sabiha O.'nun oğlu Barış O., annesinin tedavi sırasında enfeksiyon kaptığını ileri sürdü. Annesinin hijyenik ortamda tedavi edilmediğini iddia eden Barış O., hastane yetkilileri ve Sağlık Bakanlığı dahil bir çok yetkili ile görüşmesine rağmen bu iddiasını ıspatlayamadığı için cep telefonu ile yoğun bakım servisindeki uygulamaları kaydederek, basın mensupları ile paylaştı.

Bir müfetişin gelip hastanede incelemelerde bulunması talebinde bulunan Barış O.'nun çektiği görüntülerde, yoğun bakım servisinde çalışan görevlilerin hastalarla ilgilendiği, odada bir elektirikli sobanın yandığı, bir görevlinin de ikinci elektrikli sobayı getirdiği görülüyor. Barış O.'nun cep telefonu ile görüntü aldığını farkeden biri kadın iki görevli Barış O.'ya görüntü çekmemesini söyleyerek tepki gösteriyor. Yoğun bakım ünitesinin içerisinde ağzı açık büyük bir çöp kutusunun olduğu görülen görüntülerde, Barış O. ile hastane görevlileri arasında tartışma devam ederken, kadın görevli güvenlikçi çağırmakla Barış O.'yu tehdit ediyor. Daha sonra yoğun bakım servisine gelen ve yüzü görülmeyen bir sivil güvenlik görevlisi, Barış O.'yu dışarı çıkarıyor. Barış O., hastanede 20 günden beri klima çalışmadığı için yoğun bakım servisi dahil tüm yatan hasta servislerinde elektrikli sobalarla hastaların ısıtılmaya çalışıldığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber