CHP'li danışman tartışması sürüyor

Haber Giriş : 28 Temmuz 2006 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekliliğini isteyen CHP'li bürokratına "Sana ihtiyacım var, danışmanım ol" diyen Enerji Bakanı Güler, bir kararname hazırlayıp Başbakanlığa gönderdi. Müsteşar Dinçer kararnameyi bakanlığa iade etti. Bakan Güler'in ısrarcı olup olmayacağı merak konusu.

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in, CHP'li kimliğiyle tanınan eski TPAO Genel Müdür Yardımcısı Necdet Pamir'i kendisine danışman yapma girişimi Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Müsteşarı Ömer Dinçer'den döndü.

BAKANIN KAL RİCASI

Önceki gün Habertürk TV'de yayınlanan habere göre TPAO Genel Müdür Danışmanlığı görevinde bulunan Pamir, özel sektörde çalışmak üzere ocak ayı ortasında emekli olmak istedi. Güler, petrol ve doğalgaz konularındaki uzmanlığıyla tanınan Pamir'den, "Emeklilik için daha çok erken, ikimiz de ODTÜ'lüyüz, siyasi kimlik de önemli değil, sana ihtiyacım var, benim haberim olmadan emekli olma" ricasında bulundu.

SIKINTIYA SOKAR

Güler, "Benden bir görev iste" diyerek, o sırada kendisinin verdiği yazılı onayla son yerel seçimlerde Çankaya'dan belediye başkan aday adayı olduğu CHP'nin Meclis Grubu'nun danışmanlığını yapan Pamir'e birlikte çalışma istediğini de iletti. Pamir ise Güler'e, CHP adaylığının böyle bir görevlendirmede kendisi için sıkıntı yaratabileceğini söyledi. "Size bir telefon mesafesindeyim, benden ne zaman isterseniz size yardımcı olmaya hazırım" diyen Pamir, Güler'in ısrarı üzerine emeklilikten vazgeçti.

KARARNAME HAZIRLANDI

Güler, Pamir'i TPAO'daki görevinden alıp Enerji Bakanlığı'nda görevlendirecek bir kararname hazırladı ve bunu Başbakanlığa gönderdi. Güler'in görüşmelerinde "BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nü düşünür müsün" diye sorması nedeniyle, Pamir'in bu göreve getirilmek istendiği haberi basına yansıdı. Ancak Pamir'den bu önerisine, "Bu koşullarda başarılı olamam" yanıtını alan Güler'in kararnameye "bakanlık danışmanlığı" görevini yazdığı öğrenildi.

BAŞBAKANLIK'TAN DÖNDÜ

Kararname bir süre önce Başbakanlık'tan döndü. Üçlü kararnameyi Köşk'e göndermeden bakanlığa iade eden ismin, Başbakanlık'taki atamaları süzgeçten geçirmesiyle tanınan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer olduğu öne sürüldü. Kulislerde, bu tür atamalardan çoğunlukla Erdoğan'ın haberinin bile olmadığı, bu konuda kendisine geniş yetkiler tanıdığı Dinçer'in çoğunlukla tek başına karar aldığı konuşuluyor. Kararnamesinin iade edilmesinin Güler üzerinde soğuk duş etkisi yaptığı öğrenildi. Kulislerde şimdi, Güler'in bu atamada ısrarcı olup olmayacağı merakla bekleniyor.

Sinan Cemgil hayranı sıradışı bakan

Mehmet Hilmi Güler, herkesle olumlu diyalog kurmasıyla tanınan bir isim. Güler, ODTÜ'de aynı dönem okuduğu 12 Mart döneminin ünlü sol liderlerinden Sinan Cemgil'e hayranlığını dile getirmekten kaçınmayacak ölçüde de rahat biri. Verdiği mülakatlarda idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için hálá iyi duygular beslediğini açıklamaktan kaçınmadı ve "Keşke bugün hayatta olsalardı, Türkiye'nin siyasi hayatı daha renkli olurdu" dedi. Önceki gün de sol görüşü ile tanınan gazeteci Reha Mağden'i, son yolculuğunda yalnız bırakmayan Güler, iyi bir kitap okuru olarak tanınıyor. Güler'in küçük kızı da Candan Erçetin'in bir konserinde şarkıları boyunca yerinden sık sık oryantal dansı yaptı. Amatör ressam olan eşi Mehtap Güler, CHP'li Çankaya Belediyesi'nce açılan sergiye katılmıştı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber