Çorum Belediyesi Başkan Yardımcısı Kılıç'a hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2006 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum Belediyesindeki rüşvet iddialarıyla ilgili olarak yargılanan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç ve meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 5 sanık, çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, davacı Zehra Tuncel'in avukatı Vedat Canbolat, tutuksuz yargılanan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, Belediye Meclis üyeleri Nurettin Yıldırım, Ömer Dinç, Ahmet Yetim, eski Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven ile sanıkların avukatları katıldı.

?İrtikap? iddiasıyla açılan davanın bir önceki duruşmasında Cumhuriyet Savcısının söz konusu kişilerin ?görevi suiistimalden? yargılanmaları konusunda verdiği mütalaa esas alınarak sanık ve avukatlarına söz verildi.

Verilen aranın ardından mahkemenin kararına açıklayan Başkan Hüseyin Turgut Bayraktar, sanıklardan Ömer Dinç, Nurettin Yıldırım ve Ahmet Yetim'in 1'er yıl 15'er gün, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç'ın 1 yıl 6 ay 22 gün, eski Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven'in de 2 yıl 1 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanıklardan eski Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven'in dışındaki 4 sanığın cezasını, dava sürecindeki iyi hallerini göz önüne alarak erteledi.

Mahkeme Başkanı Bayraktar, sanıkların verilen kararla ilgili 7 gün içinde temyize başvurma haklarının bulunduğunu kaydetti.

OLAY

Bahçelievler Mahallesi'nde bir inşaatın sahibi olan Zehra Tuncel, belediyede rutin incelemelerde bulunan mülkiye müfettişlerine, belediyenin inşaat sahiplerine haksız ve hukuksuz şekilde kat artışı verdiği yönünde yazılı şikayette bulunmuştu.

Şikayet üzerine harekete geçen müfettişler, o dönemde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Selim Seven'in makam odasında inceleme yapmış, kasada, çok sayıda kişinin isminin bulunduğu bir liste ve yaklaşık 300 bin YTL'lik çek ve senet tespit etmişti.

Olayla ilgili soruşturmalarını tamamlayan mülkiye müfettişleri, hazırladıkları dosyayı savcılığa vermişlerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber