Tacizle suçlanan Okul Müdürü: Fakir bir ailenin kızıydı ona kol kanat gerdim

Haber Giriş : 30 Temmuz 2006 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin öğrencilerini cinsel istismarla suçlanan eski müdürü E.K, ayağını kaydırmak isteyen yönetici ve öğretmelerin kurduğu komplonun kurbanı olduğunu öne sürdü. E.K, suç duyurusunda bulunan öğrencinin ise psikolojik sorunları olduğunu iddia etti.

İKİ kız öğrencinin kendilerine tacizde bulunduğunu iddia ettikleri Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi eski Müdürü E.K, komplo kurbanı olduğunu söyledi. E.K, "Öğrencilerin uyuşturucu sorunlarıyla mücadele ettim. Okulu başarılı noktaya ben taşıdım. Bazı kız öğrencilerin giyecekleri yoktu, ben aldım" dedi. E.K, şunları söyledi:

KOMPLO KURBANIYIM

Bu iddialar başarılı ve dürüst bir insanı yaralama amacı taşıyor. Bu iddiaları ortaya atanların kimler olduğunu biliyorum. Okulda ayağımı kaydırmak isteyen bazı yönetici ve öğretmenler var. Onların komplosunun kurbanıyım. Okul kurulduğundan beri müdür bendim. 13 yıl orada müdürlük yaptım, okulun başarısının altında benim imzam vardır. Milli Eğitim müfettişleri araştırmalarını sürdürüyor. Gerçekler ortaya çıkacak. Suç duyurusunda bulunan T.Ö'nün psikolojik sorunları vardı. İbni Sina'da tedavi gördü. Bizzat tedavi görmesini ben sağladım, bu tür şeyler yapabilecek psikolojik sorunları var. O çocuğu kullandılar.

ONA SAHİP ÇIKTIM

Evime gelen Y.T, fakir bir ailenin çocuğu, ona kol kanat gerdim. Ailesinin sorunlarıyla ilgilendim. Evime geldi, çocuğum gibi bildiğim biri için nasıl böyle bir şey söz konusu olabilir? Benim iki yetişkin oğlum var. Fakir olduğu için okulda ona sahip çıktım, ben okuldan uzaklaştırıldıktan sonra o çocuk üzerinde baskı yaptılar. 'Seni koruyan kişi gitti, şimdi ne yapacaksın' diye çocuğun üzerine gittiler. O da bu yüzden baskıya dayanamamış bu tür şeylere alet olmuş olabilir.

UYUŞTURUCU MÜCADELESİ

Okulda bir çocuğu tokatladığım iddialarına gelince. Gece okula gittiğimde, bir öğrenci Bob Marley'in Nü (çıplak) resmini yapıyordu. Uyuşturucu müptelası birinin resmini neden yaptığını sordum. Resimlerini elinden aldım. Öğrenci üzerime yürüdü, hakaret etti. Olay budur. Bu çocukların bazılarında madde bağımlılığı ve uyuşturucu sorunu vardı. Ankara'da bazı uygunsuz mekánlara takılıyorlardı. Onlarla tek tek mücadele ettim.

MECLİS GÜNDEMİNDE

Anavatan Partisi Milletvekili Dursun Akdemir, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki iddiaları Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e soru önergesi yönelterek sordu. Akdemir, olayla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın ne yaptığını, soruşturmanın ne aşamada olduğunu sordu.

Öte yandan Bakanlık, E.K. adlı okul müdürü hakkındaki taciz iddialarının kendilerine de ulaştığını ve müfettişlerin soruşturmasının devam ettiğini bildirdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber