Bu gidişle hastaneleri kışın ısıtamayacağız

Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK başkanvekilleri, devletten 4 milyar YTL alacağını tahsil edemediği için hacizle boğuşan ve personelini zorunlu izne çıkaran üniversite hastaneleri için hükümete acil çağrıda bulundu. YÖK başkanvekilleri Prof. Dr. Aybar Ertepınar ile Prof. Dr. İsa Eşme, hastanelerin SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan alacaklı olduğu yaklaşık 4 milyar YTL'nin en kısa sürede ödenmesini isteyerek, aksi halde sağlık hizmetinin özellikle kış aylarında durma noktasına geleceğine dikkat çekti.

Üniversite hastanelerine daha önceki yıllarda yapılan Hazine yardımının kesilmesinin ciddi sıkıntı yarattığını belirten Ertepınar, 4 milyar YTL'lik alacağın ödenmemesinin de krizi körüklediğini söyledi. Hastanelerin kapısına kilit vurma noktasına geldiğini kaydeden Ertepınar, 'Defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen, hükümet sorunun çözümü için bugüne kadar olumlu bir adım atmadı' dedi.

ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Prof. Dr. İsa Eşme ise üniversite hastanelerine yapılan Hazine yardımının 2005 yılının başında kesildiğini hatırlatarak, eskiden Hazine yardımı niteliğinde olan döner sermaye gelirleri ödenir durumda olduğu için üniversite hastanelerinin eğitim, öğretim, ısınma ve aydınlanma gibi genel hizmetlerinin verilebildiğini belirterek, şunları söyledi:

'Ortaya çıkan açık, döner sermaye gelirleri ile kapatılmayacak boyutta. Hastanelerin sosyal güvenlik kurumlarından olan alacağı da ödenmeyince, sıkıntı daha da büyük noktalara ulaştı. Kış aylarında daha büyük kaos yaşanabilir. Hastaneleri ısıtmak için bile para bulanamayabilir. Eski sisteme dönülmezse ve üniversite hastanelerinin alacaklı olduğu 4 milyar YTL ödenmezse, sistem durur.'

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber