31 Temmuz 2006'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Binada toplanacak.
- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, genel merkezde partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısına da başkanlık edecek.

2- İsrail'in Lübnan'a saldırılarıyla ilgili gelişmeler izleniyor.
- Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy Lübnan'da temaslarda bulunacak.
- BM Güvenlik Konseyi'nde Fransa'nın sunduğu karar tasarısı müzakere edilirken, Lübnan'daki mevcut barış gücünün görev süresinin bir ay uzatılması bekleniyor.

3- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Göcek'te Deniz Temiz Derneği Turmepa'nın atık alım teknesi hizmete başlama törenine katılacak.

4- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'den AA'ya açıklama:
- "İzin başvurusunda bulunan balık çiftliklerinin neredeyse tamamı ÇED kapsamına girmemek için yıllık üretim kapasitesini 990 ton gösteriyor, bu konudaki izinleri 50 ton da olsa Ankara'nın vermesi kararını aldık."
- "Balık çiftliklerinin 300 milyon dolar takribi payı var. Halbuki bu koyların ülke ekonomisine katkısı ne 3 milyar dolar, ne 10 milyar dolar. Bu koyları kaybettik mi, geri kazanamayız."
- "Fethiye Babadağ'da daha önce yaptığımız ihaleyle kullanım hakkını verdiğimiz şirket yerine getirilmesi gereken yüklenimleri getirmediği için tek taraflı olarak ihaleyi iptal ettik."
- "Çevre Kanunu görüşmeleri esnasında çekilen o fotoğrafımı seçim kampanyasında kullanacağım"

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gümrük Muhafaza personelinin yeni kıyafetlerinin tanıtımını yapacak.

6- BM Güvenlik Konseyi'nin İran'ın nükleer programıyla ilgili bir karar tasarısını oylaması planlanıyor.
- Tasarıda İran'ın uranyum zenginleştirmeyle ilgili tüm çalışmalarını askıya alması çağrısı yapılıyor.

7- Afganistan'ın güneyinde askeri operasyonların komutası koalisyon güçlerinden NATO'ya geçiyor.
- Koalisyon güçlerinin Amerikalı komutanı Korgeneral Karl Eikenberry, görevi, NATO'nun Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü komutanı İngiliz Korgeneral David Richards'a devretti.

8- Van'da mutfak kazanı patlaması sonucu şehit olan jandarma er Ercan Çukurçayır'ın cenazesi, öğle vakti Selimiye Camii'nde kılınacak namazın ardından Edirnekapı Şehitliğinde toprağa verilecek.

9- İstanbul'da cenaze törenleri...
- Gazeteci-yazar Halit Çapın'ın cenazesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenecek tören ve ikindi vakti Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınacak namazın ardından Topkapı Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
- Tiyatro sanatçısı Ayşen Tekin'in cenazesi, Selimiye Camii'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

10- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2006 Haziran ayı dış ticaret verilerini açıklayacak.

11- Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara'da "Zamlara seyirci kalma 10 Eylülde akaryakıt alma" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

12- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubundan devrolan Aysan Anadolu Yay Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin mal, hak ve varlıklarından oluşturulan Aysan Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü ihale edecek.

13- Toplantı...Konferans...
- Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın aylık olağan meclis toplantısı düzenlenecek.
- İzmir Ticaret Borsasının aylık olağan meclis toplantısı yapılacak.
- Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinin girişimiyle İstanbul'da "Bölgesel Ticaret Anlaşmalarında Rekabet Hükümleri" konulu konferans düzenleniyor.
- İzmir'in Aliağa ilçesindeki Gemi Söküm Sanayicileri Derneği yöneticileri, sektörle ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı yapacaklar.

14- Arama gemileri geliyor...
- TPAO, doğal gaz ve ham petrol aramalarını, kiralayacağı iki boyutlu sismik gemilerle yapacak.
- Yeni gemilerle TPAO, 8 bin kilometrelik alanda veri toplayacak.

15- Yanlış ilaç kullanan çiftçi "anında" saptanacak...
- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 2007'de başlatacağı proje kapsamında, çiftçilere "barkod" numaralı kimlik verecek.
- Çiftçilerin satın aldığı ilaçlar kimlikler yoluyla elektronik ortamda kaydedilecek, sattığı ürünlerin ambalajında da kimlik barkod numaraları yer alacak.

16- Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Rasim Başak, Zeki Gülay ve Ömer Onan ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadında sözleşme imzalayacak.

17- Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 120. maçına çıkacak.
- Sarı-lacivertliler Avrupa kupalarında bugüne dek yaptıkları 119 maçın 36'sını kazanırken 16 beraberlik, 67 de yenilgi aldı.

18- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları izleniyor.

19- Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Büyükler Yüzme, Atlama ve Senkronize Yüzme Şampiyonasında, yüzme müsabakaları başlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber