Elektrikte kriz soruşturması Oymapınar'a uzandı

Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Temmuz'da 13 ilde kesintiye neden olan olayı incelemeye alan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK); Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), suçlu olarak Oymapınar Barajı'nı gösterince, barajın işletmecisine yazı göndererek, kesinti akşamı neler yaşandığını sordu. İnceleme sırasında, TEİAŞ'ın acil durum bildiriminde bulunmadığı da kesinleşti.

EPDK, TEİAŞ'a kesinti akşamı, acil durum bildiriminde bulunup bulunmadığını sordu. TEİAŞ, ?gerekli talimatların verildiği? yanıtı ile soruyu geçiştirirken, acil durum bildiriminde bulunulmadığı da kesinleşmiş oldu.

YAPTIRIM UYGULANAMAYACAK

Acil durum bildiriminde bulunulmadığı için elektrik vermeyen şirketlere yaptırım uygulanması olanağı da ortadan kalktı. Elektrik Piyasası Kanunu, ancak acil durum bildiriminde bulunulup da üretim yapılmazsa yaptırım uygulanmasına olanak tanıyor.

TEİAŞ, elektrik üretme talimatı vermesine rağmen Oymapınar Barajı Hidroelektrik Santralı'nın üretim yapmadığını gerekçe göstererek, baraj işletmecisini suçladı. EPDK bunun üzerine, Oymapınar'a bir yazı göndererek, kesinti akşamı olanların bildirilmesini istedi.

Oymapınar Barajı Hidroelektrik Santralı'nın 49 yıllık işletme hakkı devri, Seydişehir Eti Alüminyum özelleştirme ihalesini kazanan CE-KA İnşaat'a verilmişti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber