Gümrüklere bu yıl 800 personel alınacak...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gümrük Muhafaza personelinin yeni kıyafetlerinin tanıtımını yaptı.

Tüzmen, Gümrük Müsteşarlığındaki tanıtımda, gümrüklerin genetiğini değiştirirken, hem iç görüntü hem de dış görüntü değişiklikleri yaptıklarını söyledi.

Gümrüklerde kapıların yenilendiğini ve Türkiye'ye yakışır kapılar haline getirildiğini vurgulayan Tüzmen, bir taraftan da personelin eğitim seviyesinde gerek meslek içi eğitim gerekse personel alımlarında, eğitimli personel alımı ile büyük bir titizlik gösterdiklerini söyledi.

Gümrüklerde yaklaşık yüzde 20 seviyesinde olan toplam personel içersinde dil bilen eleman ve üniversite mezunu eleman sayısını 2010 yılına kadar yaklaşık yüzde 50 seviyesine getirmeyi planladıklarını bildiren Tüzmen, bu sene gümrüklere 800 yeni personel alınacağını, bunun 500'ünün gümrük muhafaza ekiplerine katılacağını kaydetti.

Şu anda gümrük muhafaza ekibinin 1700 kişi olduğunu, toplam gümrük çalışanının da 7 bin 500 olduğunu belirten Tüzmen, gümrük personelinin sayısının ve kalitesinin arttırılması konusunda önemli çalışmalar yapacaklarını ifade etti ve yeni alınacak 800 kişinin sınavında yabancı dilden ''C belgesi'' şartı getirildiğini söyledi. Tüzmen, şöyle devam etti:

''Gümrük muhafazanın rolü, çok çok önemli olmaya başlıyor. Özellikle kaçakçılıkla mücadelede en etkin kurum ve gerçekten Cumhuriyet Başsavcılıkları ile çalışıldığı zaman adli kolluk gücü olarak hareket ediyor. Gümrük muhafazanın gümrüklere yakışır, Türkiye'nin 200 milyar dolarlık dış ticaretine yakışır şekilde eski hantal görüntüsünden çıkıp, günümüzün moda marka anlayışına uygun hale gelmesi için gümrük muhafaza giysilerini de yeniledik, düzenledik.'' Yurtdışından gelen bir yabancı misafirin işadamı olsun, turist olsun Türkiye'de karşılaştığı ilk insanın gümrük muhafaza ekipleri ve gümrükçüler olduğuna işaret eden Tüzmen, şunları kaydetti:

''Dolayısıyla buradaki elemanlarımızın gerek dış görüntüsü, gerekse dil bilmesi, güler yüzlü olması, ülkemiz için de son derece iyi olacaktır. Bu kıyafetler, kurum içinde çalışanlarla, kurum dışında çalışan kolluk gücü oluşturan birimler için hazırlandı. Gerek yazlık, gerek kışlık kıyafetlerimiz Türk gümrüklerine yakışır hale getirilmiştir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber