Öğretmenler için özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişikliği dilekçe örneği

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Mart 2015 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenler için özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişikliği dilekçe örneği

06.05.2010 Tarihli ve 27573 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değiştirmeler." başlıklı 39. maddesi 2. fıkrasında; "(2) Öğretmenler, görev yaptıkları yerde özel hayatında açıkça tehlike oluşturan olay nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına yaptığı başvuru sonucunda soruşturma açılması halinde o ilin en üst mülki amirinin uygun görüşle teklifi doğrultusunda özel hayatını etkileyen nedenlere bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilirler." hükümleri bulunmaktadır.

Yine Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değiştirmeler." başlıklı 39. maddesi 10. fıkrasında; "(10) Bu madde kapsamında yer değiştirme başvurusunda bulunacaklar, başvurularını gerekli belgeleri de eklemek suretiyle Bakanlıkça elektronik ortamda açılan başvuru sayfası üzerinden yapacaklardır. Gerekli şartları taşıyanların başvuruları il milli eğitim müdürlüklerince onaylanır. Bu kapsamda yapılacak yer değiştirmeler, zamana bağlı olmaksızın Bakanlıkça yapılacak bir plan dahilinde yapılır." hükümlerinde zamana baglı olmaksızın bu tür atamaların yapılacagı kayıt altına alınmıştır.

Bu durumda olan öğretmenlerin görev yaptıkları yerde özel hayatında açıkça tehlike oluşturan olay nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına yaptığı başvuru sonucunda soruşturma açılmasına yönelik elelrindekibelgeelrle birlikte görev yaptıkları okul/kurum aracılıgıyla il milli eğitim müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değiştirmeler için hazırladığımız dilekçe örneğini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber