PTT çalışanlarına soygunlara karşı eğitim

PTT çalışanlarına yönelik uygulanan eğitim seminerleri kapsamında Erzincan Merkez, İlçe ve belde PTT şubelerinde çalışan 160 personele "Şube Soygunlarına Karşı Önlem", "Terör ve Yasadışı Eylemlerde İşyeri Güvenliği" eğitimi verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2015 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT çalışanlarına soygunlara karşı eğitim

Erzincan PTT Eğitim Merkezinde, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen seminerde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutlayan PTT Başmüdürü Mustafa Beşli, seminere katılan PTT çalışanı bayanları protokol koltuklarına davet edip programı ön koltuklarda takip etmeleri jestini gösterdi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, il genelindeki 160 Posta ve Telgraf Teşkilat Anonim Şirketi'nin personellerine yönelik olarak Erzincan PTT Eğitim Merkezi brifing salonunda işyerlerinde meydana gelen silahlı soygun ve hırsızlık olaylarının nedenlerinin araştırılması ve önlenmesine yönelik olarak alınabilecek tedbirlerin değerlendirmesi amacıyla eğitime tabi tutuldu. Özellikle para yatırma ve çekme şubeleri olarak kullanılan PTT'de görevli personel, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşıda uyarıldı.

Özel güvenlik görevlisinin bulunmaması, alarm sistemlerinin bulunmaması, tenha sokaklara PTT bürolarının açılması, kamera sistemlerinin olmaması veya çözünürlüğünün düşük olması gibi nedenlerle suçluların PTT şubelerini hedef seçtiklerini dile getiren Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünde görevli eğitimciler slayt gösterisi eşliğinde bilgiler verdiği seminerde, soygunlar sırasında ateşli silah, bıçak, kuru sıkı tabanca kullanarak, tehdit ederek, bomba süsü verilmiş paket kullanarak, sprey kullanarak, kendini tanınmayacak hale getirerek, açık camdan veya kapıdan girerek, cam kırmak veya sökmek suretiyle, sert cisim ile pencereye ve kapıya yüklenerek, kapı kilidini kırarak, kepenk kilidini keserek, güveni kötüye kullanarak, korkuluk aralığından girerek, havalandırma boşluğunda, balkondan girerek, tavan veya duvarları delerek hırsızlıklar gerçekleştirdiğin belirttiler ve yaşanacak asayiş olayları sırasında neler yapılması gerektiği anlatılarak şube personeline özellikle gasp olayları sırasında soğukkanlı olmaları tavsiye edilip, elinde kesici alev ve silah gibi yaralayıcı maddeler bulunan gaspçılara karşıda dikkatli olunmaları istendi.

İl Emniyet Müdürlüğü ile PTT arasında yapılan görüşmeler ile işbirliğine varıldığını belirten PTT Erzincan Başmüdürü Mustafa Beşli , seminerin personel için son derece faydalı olduğunu ve geçen yıla oranla gelirde yüzde 14 artış olduğunu bu yüzden tüm çalışanlara teşekkür ettiğini belirterek yaptığı açılış konuşmasında şu görüşlerde bulundu; "8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. Başmüdürlüğümüze bağlı ilçe PTT Merkez Müdürlüklerimizde görev yapan tüm personelimizin hırsızlık, gasp, kontör ve para dolandırıcılığı konularında bilgilendirilmesi, ayrıca terör ve yasa dışı eylemlerde işyerlerimizin güvenliğinin sağlanması amacıyla "Personel ve İşyeri Güvenliği" eğitimlerinin gerçekleştirilmesi hizmet kalitemizin yükseltilmesine katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra kuruluş hizmetlerinin hızlı, güvenli, verimli ve kaliteli yürütülmesinin yanı sıra, personelin müşteri ihtiyaç ve beklentilerine çözüm üretebilme becerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerin iş yaşamına yansıması açısından önemli sonuçlara ulaşıldı."dedi.

Gerçekleştirilen eğitimlere Erzincan PTT Başmüdürü Mustafa Beşli , Erzincan PTT Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Adlığ, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ile Başmüdürlüğe bağlı tüm merkez ve şube çalışanları katıldı.

Uygulanan seminerin ardından PTT personeli de özellikle sahte paralara karşı neler yapabileceklerini emniyet görevlilerine sorarken Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı amirlerde gasp, hırsızlık, dolandırıcılık, yankesicilik ve sahta para olaylarına karşı yapılabilecek en basit yöntemleri aktardılar. Seminerin sonunda ise katılımcılara daha önce ülke genelinde bulunan PTT şubelerinde yaşanmış hırsızlık görüntüleri izletildi.

Aldıkları bilgiler dahilinde Erzincan PTT personeli ise bilmedikleri birçok konu hakkında bilgi sahibi olduklarını dile getirerek, bundan sonra daha dikkatli ve bilinçli olarak çalışacaklarını söylediler.

Daha sonra Erzincan İlçe Merkezlerinden gelen ve Eğitim Seminerine katılan yaklaşık 100 personele Erzincan Birlik Haber-Sen İl Temsilciliği tarafından Pide ve ayran ikramı yapıldı. Ayrıca Birlik Haber-Sen Yönetimi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Eğitime gelen tüm kadınlara gül dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber