Doğumda çığlık atan kadını tokatlayan doktora ceza

İzmir'in Konak ilçesinde, dini nikah ile yaşayan Özge Özalp'e doğum sırasında tokat atıp, hakaret ettikleri iddiasıyla ikisi doktor biri hemşire üç kişinin yargılandığı dava sonuçlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mart 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğumda çığlık atan kadını tokatlayan doktora ceza

Geçen yıl Ege Kadın Doğumevi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre, Özge Özalp doğum sırasında fazla bağırınca, Dr. A.Y. iki kez Tokat attı, diğer doktor E.M.M ve hemşire G.Y. de genç kadına hakaret etti. Doğum sonrası hastaneye giden Özalp, dövüldüğüne ilişkin rapor alıp 2 doktor ve hemşire hakkında savcılığa şikayette bulundu. İzmir 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'basit yaralama ve hakaret' suçlamasıyla 3.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan üç sanıktan ikisi beraat ederken, Dr. A.Y. 180 gün hapis cezasının karşılığı olan 3 bin 600 lira adli para cezasına çarptırıldı. Hakim, doktorun sabıkasının olmaması ve iyi hali nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Özalp'in avukatı Seyit Ahmet Akyüz, müvekkilinin bu olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğunu belirtip, 20 bin liralık manevi tazminat davası da açacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber