Bank Asya ile ilgili belgeler BDDK'ya gitmedi

Yönetimi TMSF'ye geçen Bank Asya'da Paralel baronlardan 47'sinin belgelerini BDDK'ya göndermediği ortaya çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Mart 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bank Asya ile ilgili belgeler BDDK'ya gitmedi

DİLEK GÜNGÖR

Paralel Yapı'nın yayın organı Zaman Gazetesi, Twitter trolü Fuatavni'den haber yapınca çuvalladı. "BDDK'nın bahanesi kalmadı, evraklar tamamlandı" diyen Zaman Gazetesi'nin haberi yalan çıktı. Bank Asya'da ortaklık yapısındaki belirsizlik nedeniyle yönetime el koyan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nu (BDDK) davalarla yıldırmaya çalışan Paralel baronların eksik evrakta ısrar ettiği öğrenildi. SABAH, BDDK Uygulama 1. Dairesi'nin raporuna ulaştı. Rapora göre, bilgi ve belgeleri halen kuruma göndermeyen 47 baron bulunuyor.

BELGELER İNCELENİYOR

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından ortaklık hakları kullanılan 122 imtiyazlı hissedardan sadece 75'i bilgi ve belgelerini teslim etti. Bunların 54 tanesinin belgesi tam. 21'inin ise belgelerinde eksiklikler var. Halen 47 kişinin belgeleri kuruma teslim edilmedi. 1. Uygulama Dairesi raporunda, kuruma gönderilen belgelerin ilgili kurumlar ve bakanlıklara gönderildiği de belirtildi.

YILDIRMA TAKTİĞİ

Ortaklık hakları TMSF'ye devredilen Paralel baronlar BDDK ve TMSF bürokratlarını yıldırmak için yüzlerce dava da açtı.

YİNE MAL KAÇIRMA MI?

Bank Asya'da imtiyazlı hisselerin yüzde 16.3'ünü elinde bulunduran Forum İnşaat ve Sürat Basım'ın büyük hissedarı Kaynak Holding'in bankaya el konulduktan 13 gün sonra Hollanda merkezli tabela bir şirkete devredilerek büyük bir mal kaçırma operasyonu planladıkları ortaya çıkmıştı. BDDK 1. Uygulama Dairesi'nin raporu bu operasyon öncesinde Forum İnşaat'ın hisse manevrası yaptığını da gösterdi. Fethullah Gülen'in en güvendiği adamlardan biri olan Ali Rıza Tanrıseven'in Bank Asya'daki 188 bin adetlik hissesi eski dilekçeler gösterilerek 6 Şubat'ta Forum İnşaat'a devredilmeye çalışıldı. Ancak BDDK konuyu inceleyeceğini belirterek, devre izin vermedi. Tanrıseven'in adı eski cemaatçi Ahmet Sarıtaş'ın ifadelerinde de yer almıştı. Sarıtaş, Bank Asya'nın halka açılacağı sırada Ali Rıza Tanrıseven'in hisse alarak "talip çok" görüntüsüyle borsada manipülasyon yaptığını iddia etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber