Bakan Yılmaz: İstikrar için başkanlık sistemi

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Biz başkanlık sisteminden yana tercihte bulunan bir hükümetiz, partiyiz. Niye bunu istiyoruz? Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2015 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yılmaz: İstikrar için başkanlık sistemi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oluyor.

AA editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yılmaz, siyasi ve ekonomik gelişmeler ile bakanlığının faaliyetlerine dair konularda değerlendirmelerde bulunuyor.

Bakan Yılmaz, "Biz başkanlık sisteminden yana tercihte bulunan bir hükümetiz, partiyiz. Niye bunu istiyoruz? Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var. İstikrar her zaman önemli ama özellikle iddialı bir ülkeyseniz önemli hedeflere hızlı bir şekilde ulaşmanız gerekiyorsa, yönetimde istikrar çok daha fazla önem taşıyor. Ekonomik hedefler açısından olsun, çözüm süreci bakımından olsun, dış politikada etkinlik bakımından olsun biz başkanlık sisteminin ve yönetimde istikrarın çok daha yararlı olacağına inanıyoruz" dedi.

Yılmaz, "Önümüzdeki süreçte kanunlarımızdan yollarımıza, eğitim sisteminden sağlığa her alanda daha kaliteli bir ülke inşa etmek istiyoruz. Türkiye için önümüzdeki dönem ince işçilik dönemi. Kaba inşaat bitti diyoruz. Türkiye'nin her bir alanını 12 yıllık tecrübemizle daha iyi dokuyarak, ince ince işleyerek gelişmiş bir ülke yolunda ilerlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Muhalefetin Fidan eleştirilerini tasvip etmek mümkün değil"

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı görevine geri dönmesine ilişkin, "Fidan, bürokrasiden bir arkadaşım. Çok değerli bir insan, ülkemize çok büyük katkıları olmuş, çözüm sürecine çok ciddi katkılarda bulunmuş bir devlet adamı. Bunu tartışma konusu yapmayı çok anlayamıyorum. Bu tür kurumları ve başındaki insanları yıpratmamak gerekiyor. Muhalefetin bu anlamda her türlü seviyeyi dikkate almadan yaptığı eleştirileri tasvip etmek mümkün değil. Bu tartışmaları artık kapatmak gerektiğine inanıyorum" dedi.

"Çözüm süreci hayati önemde"

Çözüm sürecinin ülkenin en hayati süreci olduğunu belirten Yılmaz, "Türkiye'nin enerjisini içerde harcamak yerinde, enerjisini dünya çapında harcama iradesinin yansıması. Çözüm süreci çok kritik bir süreç. Sadece siyasi açıdan değil. Doğu'nun, Güneydoğu'nun kalkınması için hayati bir süreç." diye konuştu.

Yılmaz, "Ben inanıyorum ki bu süreçten kim yan çizerse, kim bu süreçleri sabote ederse, gerekli cevabı, demokratik olarak halkımızdan alacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber