Bakanlıktan savcılara uyarı: Kürsüde hakimle fısıldaşmayın

Haber Giriş : 01 Ağustos 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, savcıları ?hakimlerle fısıldaşmamaları' konusunda uyardı. Bakanlıkça başsavcılıklara gönderilen yazıda, savcılardan hakimler arasındaki müzakerelere katılmamaları istendi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından 2005 yılında hazırlanan Türkiye'de yargının işleyişiyle ilgili raporda, hakimlerin duruşma salonunda ya da ayrı bir odada yaptıkları karar müzakerelerine savcıların katılması eleştirilmişti. Avrupalı hukukçuların Türkiye'de inceleme yaparak hazırladığı İstişari Ziyaret Raporu'nda da hakimlerin müzakere için ayrı odaya geçtiklerinde savcıların duruşma salonunda kalmaları gerektiği vurgulanmıştı. Hakimlerin müzakerelerini duruşma salonunda kürsüde yaptıkları durumlarda ise savcıların hakimlerle tartışmaya girmemeleri gerektiği dile getirilmişti.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek adına Müsteşar Fahri Kasırga'nın imzasıyla başsavcılıklara gönderilen yazıda, AB Komisyonu'nun raporunda yer alan tavsiyelere dikkat çekilerek, savcıların karar öncesi hakimlerin kendi aralarında yaptıkları müzakerelere katılmamaları istendi. Yasaya göre cumhuriyet savcısının görev ve yetkileri hatırlatılan yazıda, hakimlerle savcıların kürsüde birbirlerine yakın oturmaları konusunda herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber