Albay fiziki yeterlilik testinde hayatını kaybetti

Hava Harp Okulu Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Albay Hüseyin Yaşar Şen, emekliliğine 4 ay kala girdiği fiziki yeterlilik testinde koşu yaptığı sırada yaşamını yitirdi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 19 Mart 2015 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Albay fiziki yeterlilik testinde hayatını kaybetti

Güngör KARAKUŞ

Hava Harp Okulu'nda bu yıl yeni getirilen sicil sistemi nedeniyle fiziki yeterlilik testi, sicil puanında "şart kriterler" arasına sokuldu.

General rütbesi dışındaki tüm rütbeli askerlerin girdiği fiziki yeterlilik testinden alınan puanlar, rütbeli askerlerin sicilini etkiliyor. Hava Harp Okulu Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Albay Hüseyin Yaşar Şen ise emekliliğine 4 ay kala fiziki yeterlilik testine girdi ve koşu yaptığı sırada hayatını kaybetti.

Şen'in ölümü resmi kayıtlara "görev şehidi" olarak geçti. Tansiyon hastası olduğu belirtilen 56 yaşındaki hava mühendisi Şen'in, bu durumunun sicilini etkilememesi için fiziki yeterlilik testine girdiği öne sürülüyor.

'TESTE GİRMESİNİN NEDENİ GURUR'

Kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporla belirlenecek olan Şen'in fazla kiloları nedeniyle sıkıntı yaşadığı ve fiziki yeterlilik testinin koşu bölümünde rahatsızlanarak, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği iddialar arasında. Askeri savcılık soruşturma başlatırken, olayla ilgili açıklama yapmak istemeyen Albay Şen'in yakınları Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonucu beklediklerini belirtti. "Hava Harp Okulu'nda akademisyen olan bir rütbeliden bu test istenmeyebilirdi" diyen yakın çevresi, "Son yıl, spor testine girmek Hava Kuvvetleri'nde bir zorunluluk haline getirildi. Bu teste girmezseniz siciliniz tam olmuyor. Askeriyede çok kilolu subay olmasın diye de son zamanlarda bunu çok sıkı yapmaya başladılar. 'Ben de gireyim, tamamlayayım' diye gurur yapmıştır. Zaten koşamamış, hızlı hızlı yürümüş sadece. Hava Harp Okulu'ndan mezun olup 20 yıl spor yapmayanlar var. Teste girmeseydi, en fazla 100 sicil puanı alacağına 98 sicil puanı alırdı. Başka birisi de test için zorlamış

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber