Yargıtay'dan Korgeneral açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay'dan yapılan açıklamada, Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın göreve başladığı günden bugüne değin değişmeyen bir tavrı ve belirli bir yaklaşımı bulunduğu belirtilerek, "O da yargıya intikal eden ya da etmesi olası bir konuda açıklama yapmamasıdır' denildi.

Yargıtay Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, "son günlerde emekli bir generalin beyanıyla ilgili olarak basında bazı haber ve yorumların yer aldığına" dikkat çekildi.

Söz konusu olayın yetkili savcıların hukuk çerçevesinde değerlendirip gereğini yapacakları bir konu olduğu görüşüne yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yargıtay Başkanı'nın göreve başladığı günden bugüne değin değişmeyen bir tavrı, belirli bir yaklaşımı vardır. O da yargıya intikal eden ya da etmesi olası bir hususta açıklama yapmamasıdır.

Gerekçeleri de her defasında belirtilmiştir; hakimlerin önlerine gelen ya da gelmesi muhtemel bir konuda konuşmamalarının gerekliliği, düşüncelerini oylarını önceden belirtmemeleri zorunluluğu, yargıya duyulan güveni zedelememeye özen göstermeleri...

Yargıtay Başkanı, Yargıtay adına konuşur ve beyanı bağlayıcıdır.

Diğer beyanlar ise açıklamayı yapanın kendi düşüncesi, takdiridir ve sadece kendisini bağlar. Yargıtay Başkanı'nın tavrı bizce eleştirilecek değil, saygı duyulacak bir yaklaşımdır. Sorumsuz beyanların, ülke yararına olmadığı bilinmelidir. Yasaların öngördüğü yaklaşım, Sayın Başkan'ın tavrı doğrultusundadır." Yargıtay Başkanı'nın bu konuyla ilgili görüş bildirmeyeceğinin geçmiş uygulamalarından da belli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu nedenle görüşme taleplerinin uygun bulunmadığını ifade edildi.

Açıklamada, "Bu aşamada bilinmesi gereken yalnızca şudur, ortada bir suç varsa, sanık kim olursa olsun gereği yapılır. Bu da hukukun evrensel kuralıdır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber