Okulda sivil kıyafet tutmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, geçen yıl ilköğretim ve liselerde pilot olarak uygulanan sivil kıyafet uygulamasını gelecek eğitim-öğretim döneminde kaldırmayı düşündüklerini söyledi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında, okulları renkli ve sıcak, dersleri daha zevkli hale getirmek için öğrencilerin haftada bir gün okula serbest kıyafetle gitmelerini öngören pilot bir uygulama başlattıklarını belirterek, yaklaşık 1 yıl boyunca devam eden sivil kıyafet uygulamasının iyi ve kötü yönlerinin olduğunu kaydetti. Öğrenci, veli ve okul yöneticilerinin ilk zamanlarda uygulamadan memnun olduklarını ifade eden Dindar, şöyle konuştu:

''Geçen yıl ilköğretim ve liselerde pilot olarak uygulanan sivil kıyafet uygulamasını gelecek eğitim-öğretim döneminde kaldırmayı düşünüyoruz. Ülkenin sosyoekonomik yapısı göz önüne alındığında uygulamaya henüz hazır olunmadığı görülecektir. Bazı kız öğrenciler sivil kıyafetin yanında küpe taktı, ruj sürdü. Bazı öğrenciler markalı giysiler giydi. Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler ise aynı kıyafetle okula gelmek zorunda kaldı. Okul müdürlerinin de fikrini aldıktan sonra bu konudaki son kararımızı vereceğiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber