'Nevruz yepyeni bir döneme vesile olacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Baharla birlikte yeseren umitlerimizin Nevruz Bayramı ile neticeye ulasacagına ve yepyeni bir donemin acılısına vesile olacagına inanıyorum" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2015 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Nevruz yepyeni bir döneme vesile olacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "21 Mart Dunya Nevruz Gunu" mesajında, "Ulkemizde de nevruzun, uzun zamandır mucadelesini verdigimiz kardeslik ve huzur ikliminin pekistirilmesine vesile olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı Enformasyon Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, "21 Mart Dunya Nevruz Gunu" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Nevruzu, "genis bir cografyada binlerce yıldır kutlanan ortak bir bayram, baharın uyanısı ile simgelenen birligin, beraberligin, kardesligin adı" olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kulturumuzde de Orta Asya'dan Balkanlara kadar tum canlılıgıyla varlıgını surduren Nevruz Bayramı, milletimizin, tum farklılıkları asarak, gecmisine sahip cıkma ve gelecegini birlikte insa etme iradesini ifade eder. Nevruzla bayramlastırılan tabiatın dirilisi, aynı zamanda gonullerdeki umitlerin de dirilisidir" ifadelerini kullandı.

Asık Veysel'in "benim sadık yarim kara topraktır" dizesini anımsatan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Kadim bir gelenegin mensubu olan aziz milletimiz, 'toprak ana' nitelemesiyle de Allah'ın kendisine emaneti olan tabiata verdigi onemi en veciz sekilde ifade etmistir. 2010 yılından itibaren, Birlesmis Milletler tarafından tum dunyaya kazandırılan bu guzel bayramın, insanlıga barıs ve sevgi getirmesini temenni ediyorum. Ulkemizde de nevruzun, uzun zamandır mucadelesini verdigimiz kardeslik ve huzur ikliminin pekistirilmesine vesile olmasını diliyorum. Baharla birlikte yeseren umitlerimizin, Nevruz Bayramı ile bekledigimiz neticeye ulasacagına ve onumuzde yepyeni bir donemin acılısına vesile olacagına inanıyorum. Tum insanlıkla, tum kardeslerimizle birlikte, milletimizin 21 Mart Nevruz Bayramı'nı kutluyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber