AK Parti STK'lar da temayül yoklaması yapıyor

AK Parti Adıyaman Milletvekili Seyfettin Bilen, milletvekili aday belirlemede Adıyaman'da ki sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine başvuracaklarını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2015 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti STK'lar da temayül yoklaması yapıyor

AK Parti Milletvekili aday listesini belirlemede sivil toplum kurulu başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin görüşlerini alıyor. AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinde yapılacak olan 25. dönem milletvekilliği genel seçimlerinde tabanın sesine kulak verildiğine dikkat çekti.

Seyfettin Bilen, tabanın sesinin göz önünde bulundurarak daha derinlemesine aday belirleme yöntemi ile STK'lar arasında temayül yapılacağını belirterek, "Partimizin teşkilat temayülü oldu. 1867 üyemizden, 1422'si oy kullandı. Bu teşkilatlarımızın temayülüydü. Elemeler yapıldı. Birinci komisyonda aday adaylarımız mülakata alındı. Akabinde partimizin yeni bir kararı ile STK başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin görüşlerine başvuruyor. Seçim sistemiyle kimleri milletvekili adayını görmek istediklerini soruyoruz. Mevcut milletvekilleri aday adayları veya listede olmayan herhangi bir kişinin olsa daha iyi olur diyebilecekleri en fazla 5 kişi olacak.

İsteyen 1, isteyen 5 kişiye oy verecek. STK görüşlerine başvuruyoruz. Aday belirlemede toplumun tüm kesimlerine, tabiri caizse kılcal damarları ile aday belirleyeceğiz. Aday belirlemede önemli unsur olacak.

Daha önce partimiz STK'ların görüşüne başvuruyordu ancak bu kez temayül usulü yani sandık kurarak görüşlerini alacak. 23 Mart tarihinde Perre Salonda STK başkanları ve yönetim kurulu üyeleri sabah saat 09.00 ile 17.00 arasında oy kullanacaklardır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber