Asılsız faks, polis teşkilatını ayağa kaldırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'un Dadaşkent Beldesi'nde yaşanan su kesintisi nedeniyle kimliği belirsiz bir vatandaş tarafından bazı kurumlara çekilen faks, polisi alarma geçirdi. "Ordu'da vatandaş yol kapattı, eylem yaptı, biz de Erzurum'da yol kapatacağız" ifadelerinin yer aldığı fakstan yola çıkan emniyet yetkilileri, alarma geçti.

Dadaşkent'te arıza nedeniyle 4 gündür akmayan sular, vatandaşın tepkisine neden olurken, dün akşam saatlerinde kimliği belirlenemeyen bir vatandaş tarafından bazı kurumlara gönderilen faks, polisi harekete geçirdi. Suların akmadığı taktirde Ordu'da 3 gün önce yaşanan olayların benzerinin Erzurum'da yaşanacağının ileri sürüldüğü fakstan yola çıkan emniyet yetkilileri, acil müdahale taktiğine geçti. Faksın kulaktan kulağa duyulmasının ardından tedbir alan emniyet yetkilileri, 500'ün üzerinde polis ve zırhlı araçlarla Dadaşkent'e çıkarma yaptı. Karakol önünde tertibat düzeni alan polisler, yaklaşık 2 saat olası eylem için bekledi. Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak ve Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı'nın da polislerle birlikte hazır bulunduğu bekleme durumu, ilerleyen saatlerde semt sakinleri tarafından her hangi bir eylem yapılmaması üzerine sona erdi.

Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, eylemlik bir durum olmadığını ifade ederek, suların kısa bir süre sonra akacağını belirtti. Bir faks yüzünden emniyetin alarma geçtiğini ifade eden Yaylalı, yaşanan olayın bir provokatörün oyunu olduğunu söyledi.

Öte yandan, arıza giderilinceye kadar vatandaşlara tankerlerle su dağıtılırken, zaman zaman olaya tepki gösterenler oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber