Ücretsiz dağıtılan 5 bin fidan 30 dakikada tükendi

Erzincan'da vatandaşlar, Orman Haftası dolayısıyla ücretsiz dağıtılan fidanlardan alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2015 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ücretsiz dağıtılan 5 bin fidan 30 dakikada tükendi

Erzincan'da, Orman Haftası dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz dağıtılan 5 bin fidan, 30 dakikada tükendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki fidan dağıtımına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, fidan alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Vatandaşlar, kamyonetten aldığı fidanları poşetleyerek evlerinin yolunu tuttu.

Erzincan Orman İşletme Müdürü Halil Yazıcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Orman ve ağaç sevgisi bilincinin halkımızda uyandırılması için hafta boyunca etkinlikler düzenlenmektedir. Halkımızın ihtiyacını karşılamak amacıyla da Orman İşletme Müdürlüğü olarak biz de bugün burada 5 bin sarı çam fidanını halkımıza ücretsiz olarak dağıttık. Buradaki yoğun ilgiyi görünce, bunun tekrarlanmasını düşündük. Cuma günü yine 5 bin fidanın dağıtımı, bu meydanda gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Fidanların üzerinde dikime ilişkin bilgiler yer aldığını belirten Yazıcı, fidanların bilinçli şekilde dikiminin ve bakımının yapılmasını diledi.

Vatandaşlar ise şehrin ağaçlandırılması için yürütülen bu çalışmadan memnun olduklarını ve aldıkları fidanları bahçelerine dikeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber