Milli Eğitim Şurası'nda rektör ve asker sayısı 2 kat arttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Şurası'nda yer alan üniversite rektörü sayısı yeni düzenlemeyle 10'dan 20'ye, Genelkurmay Başkanlığı'nın temsilci sayısı ise 2'den 5'e çıkarıldı.

Milli Eğitim Şurası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenlemeye göre, daha önce şuraya Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca seçilen 15 bakanlık müfettişinin sayısı 10'a düşürüldü.

Önceki düzenlemede, şurada, okulu bulunan diğer genel müdürlükler ile daire başkanlıklarınca seçilen 2'şer yönetici ve 2'şer öğretmen yer alırken, artık 2'şer yönetici ve 1'er öğretmen seçilecek.

Yeni düzenlemeyle, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce özel okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinin her birinden seçilecek 2'şer yönetici ve 2'şer öğretmen görevlendirilecek.

REKTÖR SAYISI 2 KATINA ÇIKARILDI

Daha önce şuraya Yükseköğretim Kurulu'nca, yükseköğretim kurum ve kuruluşlarından 1'i özel üniversitelerden olmak üzere 10 üniversite rektörü seçilirken, ilgili yönetmelikte yapılan düzenlemeyle bu sayı 5'i özel üniversiteden olmak üzere 20 rektöre çıkarıldı.

Okulu bulunan Bakanlıklarca görevlendirilecek eğitimle ilgili temsilci sayısı da 1'den 2'ye yükseltildi.

Şurada önceki düzenleme uyarınca Genelkurmay Başkanlığı tarafından 2 temsilci görevlendirilirken, değişiklik uyarınca 4'ü kuvvet komutanlıkları, 1'i Harp Akademileri Komutanlığı'ndan olmak üzere Genelkurmay Başkanlığı'nca 5 temsilci görevlendirilecek.

Yeni düzenlemeye göre, şurada Türk Patent Enstitüsü ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nden de 1'er temsilci görev alacak.

Genel Sekreterlikçe belirlenen illerin Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen her coğrafi bölgeden 3'er okul aile birliği başkanının sayısı da 2'ye düşürüldü.

Şurada görev yapan ve Bakanlık makamınca belirlenen, her coğrafi bölgeden il, ilçe ve beldelerden 3 belediye başkanının sayısı 2'ye, 2'şer il genel meclisi üyesi, il, ilçe ve belde belediye meclisi üyesi sayısı 1'e, 3 muhtar da 1'e düşürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber