İmamlar tatil ve izin hakkı istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, ?Din görevlilerine tatil ve izin hakkı verilmeli ve tatilde görev yapanlara da mesai ücreti ödenmelidir? dedi.

Yıldız, Edirne Memur-Sen İl Binasında düzenlediği basın toplantısında, resmi ve dini bayramlarda din görevlilerinin, diğer kurumların aksine çalıştıklarını söyledi. İslam'da ruhbanlık olmadığını ve papazların aksine din görevlilerinin evli ve çocuklu olduklarını ifade eden Yıldız, din adamlarının eşleri ve çocuklarına karşı büyük sorumlulukları olduğunu kaydetti.

Din adamları olarak kendilerinin de eş ve çocuklarla ilgilenmeye ve ailelerine zaman ayırmaya ihtiyaçları bulunduğunu belirten Yıldız, şöyle devam etti:

?Din görevlilerine tatil ve izin hakkı verilmeli ve tatilde görev yapanlara da mesai ücreti ödenmelidir. Bizim de ailemizle birlikte çeşitli faaliyetlere katılmak hakkımız. Diğer insanlar gibi ailelerimizle seyahate çıkma hakkımız var. 2006 yılında toplam 135 gün tatil olmasına rağmen din görevlilerinin tatil hakkı yok denecek kadar kısıtlıydı.?

Mevcut uygulama ile kendilerine ve ailelerine haksızlık yapıldığını öne süren Yıldız, Ramazan ayında, resmi ve dini bayramlarda görev yapan kamu görevlilerine bir maaş tutarında bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini kaydetti.

Gerekli yasal düzenlemelerle bütün kurumların, daire amirlerinin il ve ilçe idari kurullarında yer almasının sağlanmasını istediklerini ifade eden Yıldız, ?Bilindiği gibi memurlar hakkında verilmesi düşünülen ve yaklaşık 2 ay önce Meclise sevk edilen, disiplin affı hakkında hazırlanan kanunun, sonradan çıkması halinde bir önemi kalmayacaktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber