Belediye Başkanının makam otomobiline, bakkal borcu haczi

Haber Giriş : 04 Ağustos 2006 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

BALIKESİR'in Manyas İlçesi'nde bakkallık yapan Fevzi Karakaş, 30 bin YTL alacağı için Belediye Başkanı ANAP'lı Necmi Çetin'in otomobiline haciz koydurdu. Otomobili 5 saatliğine otoparka çekilen Başkan Çetin, Asliye Hukuk Mahkemesi'ne itiraz ederek otomobilini geri aldı.

Manyas Belediye Başkanı Necmi Çetin'in iki ay önce 52 bin YTL'ye aldığı 10 K 2990 plakalı Ford Mondeo marka otomobiline, dini bayramlarda ilçedeki fakirlere dağıtmak için gıda ürünlerini aldığı bakkala olan 30 bin YTL borcunu ödemediği gerekçesiyle el konuldu. Bakkal Fevzi Karakaş'ın talebiyle İcra Müdürlüğü'nce haciz konulan otomobil bu gün otoparka çekildi. Bakkala borcu olduğunu doğrulayan Başkan Çetin ise borcun ödeme gününün gelmediğini belirtip, mahkeme kararıyla 5 saat sonra otomobilini geri aldı.

Kendisini icraya veren bakkal Karakaş'ın, belediyeye ait 45 dükkanın bulunduğu iş merkezinde kiracı olduğunu belirten Başkan Çetin, kendisi hakkında karalama kampanyası yürütüldüğünü söyledi. İşyerindeki kiralarının çok düşük olduğunu anlatan Başkan Çetin, ?Buradaki eski kiracılar aylık 80- 90 YTL kira veriyor. Kazandıkları paralarla edindikleri kendi işyerlerini ise 800- 900 bin YTL'ye kiralıyorlar. Ben de bu iş merkezini yıkıp, yerine daha modern bir yer yapacağımı açıkladım. Bu amaçla bazı kiracılar beni yıldırmak amacıyla her yolu denedi'' dedi. Belediye Başkanı Necmi Çetin şöyle devam etti:

?Dini bayramlar öncesinde fakir fukaraya dağıtmak için bu bakkaldan gıda maddeleri alıyoruz. Bu güne kadar borçlar gününde ödendi. Şimdi ise ödeme zamanı gelmediği halde bakkal hakkımda icra takibi yapmış. İşlemleri yürüten avukat Zekeriya Dok'un da aynı binada iki iş yeri var. Yani oranın yıkılması onun da işine gelmiyor. Ancak hazırladıkları plan tutmadı. Otomobilimi 5 saat sonra mahkeme kararıyla aldım. Bu tür davranışlar beni yıldıramaz. O iş merkezini yıkıp, yerine daha modern bir bina yaptıracağım''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber