Gökçek: Toplu taşımada yolcu, en ucuza Ankara'da taşınıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2006 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, toplu taşıma yapılan son zamdan sonra ortaya atılan eleştirilere cevap vererek, "Türkiye'de 3 büyük il arasında, şehir içi toplu taşımada yolcu en ucuza Ankara'da taşınıyor" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta Ankara'da Özel Halk Otobüsleri ve minibüslere gelen 10 Ykr'lik zam nedeniyle Ankaralılar'a jest yaparak, otobüs bilet fiyatlarını 20 Ykr indirme kararı aldı. Bunun üzerine halk otobüsleri yeni zamlı tarifeyi uygularken, minibüsler uygulamamayı tercih ediyor. En son 1 Ocak 2005 tarihinde bilet fiyatını 900 bin liradan (90 Ykr) 1 milyon 200 bin liraya (1.2 YTL) yükselten EGO, öteki toplu taşım araçlarıyla rekabete başladı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye'de en ucuz taşımayı Ankara Büyükşehir Belediyesi uyguluyor. Şöyle de bir gerçek var. EGO yılda 85 trilyon lira zarar ediyor. Zarar ettiğimiz halde en ucuz biz taşıyoruz" şeklinde konuştu. Gökçek, Ankara'da toplu taşıma yapılan her zamdan sonra değişik ideolojik grupların çıktığını belirterek, "Sokakta boş gezip işi olmayan ve vaktini geçirmek isteyen kişiler bizim aleyhimize slogan üretiyor" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi halen tam bileti 1 milyon 100 bin (1.1 YTL), öğrenci biletini 650 bin lira (65 Ykr), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise tam bileti 1 milyon 300 bin lira (1.3 YTL), öğrenci biletini de 800 bin lira (80 Ykr) olarak uyguluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber