Öğrenim ve Katkı Kredi Borçlarına İlişkin Açıklama

Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim ve katkı kredisi alanların borçlarına ilişkin olarak, 5505 sayılı Kanun çıkarılmıştır. 26.05.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kanuna göre, işsiz olanlar, dilekçe ile başvurmaları halinde borç ödemeleri, birer yıllık sürelerle uzatılabilecektir. Kredi ve Yurtlar Kurumu bu Kanunun uygulamasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "borç ödemesi başlamayanlar ile borçlarını hiç aksatmadan ödeyenlerin borçlarının" erteleneceğini açıklamıştır. Açıklama için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ağustos 2006 02:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5505 Sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu kanununda değişiklik yapılması hakkındaki kanuna ilişkin duyuru

Duyuru

Kurumumuzdan öğrenim ve katkı kredisi alan borçlularla ilgili olarak, 18.05.2006 tarihinde yürürlüğe giren 5505 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesi "? Borçlunun Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilk defa ilişkilendirildiğinin tespitine kadar, ilgilinin talebi halinde borcunu ödemesi, kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak suretiyle ve birer yıllık sürelerle Kurumca uzatılabilir."
"Katkı kredisi borcu ödemelerinde de aynı esaslar uygulanır." hükmüne amirdir.

Bu hüküm doğrultusunda, borç ödemesi başlamayanlar ile borçlarını hiç aksatmadan ödeyenlerin borçları ertelenecektir.

İlgililer, borçlarının ertelenmesine ilişkin olarak kurumumuza yazacakları dilekçelerini, ad, soyad, öğrenim gördükleri öğretim kurumu adı, T.C. Kimlik numarası, kredi numarası, baba adı ve açık adreslerini belirtmek suretiyle "Cemal Gürsel cad. No:61 Cebeci-Ankara" adresine göndereceklerdir.

Tespit edilen ödeme süreleri ve yeni borç tutarı kurumumuz internet adresinden duyurulacak olup, ayrıca dilekçelerde belirtilen adreslere tebligat yapılacaktır.

"Haber Gönder" yoluyla haberdar eden: Salih

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber