Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıklar kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) artacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Nisan 2015 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı bulutlu, batı kesimlerin yer yer çok bulutlu, Trakya ve Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Manisa, Uşak, Denizli, İstanbul, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Düzce çevreleri, akşam saatlerinden sonra Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in yağmur ve sağanak, Kıyı Ege'nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Trakya, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden, gece saatlerinden sonra Marmara'da kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; yağışların öğle saatlerinden sonra Trakya, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(Su baskını, Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber