'Hanımağa' ile tartıştı görevinden alındı

Haber Giriş : 07 Ağustos 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağ-Kur Ankara Müdürü Ayvaz Dağ'ın, geçen cuma günü görev yeri değiştirildi. Dağ, 'Hanımağa' lakaplı AKP Milletvekili Remziye Toprak ile tartıştığı için görevden alındığını söyledi

Ordu Emniyet Müdür Rıdvan Güler'in görevden alınmasına ilişkin tartışmalar sürerken, bu kez de Ankara'da ilginç bir 'görevden alma' olayı yaşandı. Bağ-kur Ankara İl Müdürü Ayvaz Dağ, 5 yıldır sürdürdüğü müdürlük görevinden geçtiğimiz cuma günü alınarak, Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'nde görevlendirildi.

'BAKANLIĞA ŞİKAYET ETTİ'

Dağ, 'Hanımağa' lakaplı AKP Ankara Milletvekili Remziye Toprak ile tartıştığı için görevden alındığını iddia ederek, şunları söyledi:

'Remziye Toprak, oğullarının Bağ-Kur borçlarının yapılandırması için bize başvurdu. İstediği işlemi yaptık. Ayrılırken sekreterime, asker olan oğlunun borcunun yapılandırılmasından vazgeçtiğini söylemiş. Daha sonra asker olan oğlunun borcunun yeniden yapılandırılmasını istedi. Kendisine sürenin dolduğunu söyleyince sinirlendi ve hatanın bizden kaynaklandığını belirterek 'Yanlışınızı düzelteceksniz' diye bağırdı. Bakanlığı arayıp beni şikayet etmiş. Bu olaydan sonra, görevden alındığımı öğrendim. Konuyu araştırdığımda Toprak ile tartıştığım için görevden alındığım şifai olarak söylendi.'

HAKKINDA İDDİALAR VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, konuyla ilgili olarak, 'Personel verimliliğini düşürme, sigortalılara ve personele uygunsuz davranma iddialarıyla hakkında yürütülen 5 ayrı soruşturma vardı.

Görevden alınma kararı müfettiş raporları da dikkate alınarak bu çerçevede verildi' açıklamasını yaptı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber