Adliye ve lojmanlarda güvenlik teyakkuzu

İçişleri Bakanlığı, Emniyet'e talimat verdi. Bakan Sebahattin Öztürk'ün olur imzasıyla hazırlanan Güvenlik Planlaması 81 il valiliğine gönderilecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Nisan 2015 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adliye ve lojmanlarda güvenlik teyakkuzu

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP-C terör örgütü tarafından şehit edilmesinin ardından adliyelerde ve çalışanların kaldığı lojmanların güvenliği tartışma konusu yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "özel güvenlikçilerin" yetersizliğini vurgulamasıyla kamu kurumları için "koruma memurluğu"nun oluşturulması üzerinde durulurken, İçişleri Bakanlığı da emniyete talimat verdi. Adliyelerle ve buralarda çalışan hakim ve savcıların kaldığı lojmanların güvenliğine yönelik "güvenlik planlaması"nın yapılması istendi. Emniyet'teki güvenlik raporunun bakanlığa sunulduğu İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün olur imzasının ardından 81 il valiliğine gönderileceği öğrenildi.



EKİP SAYISI ARTIRILIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince yapılan planlamaya göre "kritik noktalarda polis ekipleri görevlendirilecek, şüpheli görülen kişilerin kimlikleri ve üzerleri aranacak, şüpheli araçlar durdurularak aranacak, devriye ekipleri kontrollerini sıklaştıracak, binalardaki kamera sayıları artırılacak, x-ray cihazları ve turnikelerin aktif olarak çalışması sağlanmalı" denildi. Planlamada belirtilen başlıkların detaylarına da yer verildi. Adliye binaları ve lojmanların çevresinde devriye görevi yapacak polislerin duyarlı ve disiplinli davranması istendi. TEDBİRLER ARTACAK

Polis ekiplerinin Savcı Kiraz'ı şehit eden DHKP-C terör örgütü üyeleri başta olmak üzere yasadışı örgütlerin olası canlı bomba ve silahlı saldırılarına karşı teyakkuz halinde olmaları gerektiği belirtildi. Örgütlerin saldırılarda kullanmayı planladığı canlı bomba isim listesi ve fotoğraflarının da ekiplere verilmesi ve buna karşı şüpheli kişi ile araçlara karşı uyanık olmaları istendi. Savcı ve hakimleri hedef alabilecek saldırılara karşı devriye sayılarının artırılarak güvenlik zafiyetine yol açacak herhangi bir boşluk oluşturulmaması gerektiğinin altı çizildi. Diğer yandan Adliye ve lojmanlardaki teknolojik donanıma da dikkat çekildi.


81 VİLAYETE GÖNDERİLİYOR

Bu noktalarda görevlendirilecek polislerin 24 saat esasına göre dönüşümlü olarak boşluk kalmayacak şekilde nöbet tutmaları istendi. Ekipler arasında ise şüpheli kişi ve araçlara karşı her an irtibat kurularak bilgi paylaşımının sağlanması istendi. Emniyet yetkililerince hazırlanan "Güvenlik Raporu" İçişleri Bakanlığına gönderildi. Bakan Sebahattin Öztürk'ün onayının ardından 81 il valiliğine oradan da il emniyet müdürlüklerine bildirileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber