CHP Doğu'da umudu aşiretlere bağladı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Nisan 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP Doğu'da umudu aşiretlere bağladı

EVRİN GÜVENDİK

CHP'nin, Doğu ve Güneydoğu'daki aday tercihleri aşiretlerin önde gelenleriyle eski vekillerden oluştu. Bölgede etkinlik gösteremeyen CHP, umudu aşiretlere bağladı

CHP'nin, Doğu ve Güneydoğu'daki aday tercihleri aşiretlerin önde gelenleri ve eski vekiller oldu. Son seçimlerde bölgede etkinlik gösteremeyen CHP, bu seçimlerde aşiret oylarına talip olacak. CHP Ağrı'da eski DYP milletvekili ve bakanlardan Cemil Erhan'ı, Kars'ta eski milletvekillerinden Zeki Nacitarhan'ı, Iğdır'da eski ANAP'lı Adil Aşırım'ı aday gösterdi. Şanlıurfa'da Bucak aşiretinden Ali Murat Bucak'ı aday gösteren CHP Bingöl'de ise Bazencir ailesinden Ahmet Bazencir'i ilk sırada aday gösterdi. Diyarbakır ve Van'da da yine eski milletvekillerinden yana tercihini ortaya koyan CHP'nin Diyarbakır adayı Muhsin Koçyiğit, Van adayı ise yine eski milletvekili olan Nadir Kartal oldu. CHP Elazığ'da da Ali Rıza Septioğlu'nun oğlu Feyzi Septioğlu'nu aday gösterdi.

"GEÇİCİ SÜRE ÜZÜLÜN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'ya sunulan aday listesini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu "Elbette hepimiz insanız. Listelerde yer almadığımız zaman burukluk yaşayabiliriz, üzülebiliriz. Ama bunları geçici bir süre için yapmalıyız" dedi. Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun MHP'den milletvekili adayı gösterilmesine ilişkin soruya da "Mutlu oldum. Çok değerli, birikimli birisinin parlamentoda olması her zaman iyidir" yanıtını verdi. Diğer taraftan CHP'nin seçim kampanyası için hazırlattığı ilk tanıtım filmi paylaşıldı. Milletçe Alkışlıyoruz" adıyla yayımlanan filmin ilk bölümü 16 saniye. Geniş versiyonu ise 11 Nisan'da yayımlanacak.

'PEÇETE GİBİ KENARA ATILDIM'

CHP'ninYSK'ya sunduğu listede yer almayan ve tepki olarak partiden istifa eden Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, 7 Haziran'da yapılacak seçimlere bağımsız katılacağını belirtti. Eryılmaz, "Bir siyasetçinin bir peçete gibi buruşturulup bir kenara atılmasını kabul etmek de kolay değildir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber