Rekabet Kurumu'nda Başkan ve 2 üye gitti

REKABET Kurumu'nda Başkan Nurettin Kaldırımcı ve iki üyenin görev süresinin dolması nedeniyle hafta başından beri kurulun karar alamadığı belirtiliyor. 7 üyesi bulunan Rekabet Kurumu'nda karar yeter sayısı için 5 üyenin oyu gerekiyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Nisan 2015 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rekabet Kurumu'nda Başkan ve 2 üye gitti

3 İSİM SEÇİLECEK

2007 yılından beri Rekabet Kurumu Başkanı olan Kaldırımcı ile birlikte Yargıtay kontenjanından seçilen Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Kenan Türk ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kontenjanından gelen Murat Çetinkaya'nın görev süresi 6 Nisan'da sona erdi. Türk'ün yerine Rekabet Kurumu'na getirilecek üye için Yargıtay'da iki aday belirlendi. Bakanlar Kurulu'nun bu iki aday arasından birini seçerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayına sunacağı belirtildi. Yasal olarak görev süresi dolanların yeniden atanması mümkün olmasına rağmen Bakanlar Kurulu, Rekabet Kurumu Başkanlığı için henüz bir atama yapmadı. Bakanlar Kurulu mevcut kurul üyelerinden birini de Rekabet Kurumu Başkanlığı'na atayabiliyor.

KARAR ALINAMIYOR

Kritik soruşturmaları, birleşme ve devralma kararlarını inceleyen 7 kişilik Rekabet Kurumu'nun karar yeter sayısı için 5 üyenin oy kullanması gerekiyor. 2003 yılında Rekabet Kurulu üyeliğine atanan Kaldırımcı, 2007 yılında Rekabet Kurumu Başkanlığı'na atanmıştı. 2009 yılında görev süresini tamamlayan Kaldırımcı, TOBB kontenjanından ikinci dönem başkanlığa yeniden getirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber