28 bin öğretmen 20 milyon öğrenciye bağımlılık anlatılacak

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında başlatılan 'Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitim programı' kapsamında eğitilecek 28 bin rehber öğretmenle 20 milyon öğrenci bağımlılığa karşı bilinçlendirilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2015 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
28 bin öğretmen 20 milyon öğrenciye bağımlılık anlatılacak

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında başlatılan 'Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitim programı' kapsamında eğitilecek 28 bin rehber öğretmenle 20 milyon öğrenci bağımlılığa karşı bilinçlendirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkılarıyla Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın tanıtım toplantısı, Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Bursa şubesi etkinliklerinin görsellerle anlatıldığı tanıtımdan sonra okul müdürleri ve rehber öğretmenlere yönelik bilgilendirmede bulunuldu. Programda konuşan Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa hayata geçirdikleri projenin tanıtımını yaptı.

Bursa Vali Vekili Ergün Güngör, Valilik olarak kentin daha sağlıklı bir geleceğe kavuşması noktasında atılan adımları desteklediklerini belirtti. Projenin önemine dikkat çeken Bursa Vali Vekili Ergun Güngör: "Bu proje, önemli bir eğitim hamlesidir. Çünkü biz yüzde 8'lere varan bir yaşlı nüfusla önceki yıllara göre biraz yaşlandık ama hala nüfusun yarıdan fazlası 30 yaşın altında ve 20 milyon öğrencimiz var. Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz başta olmak üzere hepimizin sağlıklı insanlar olması, kötü alışkanlıklardan arındırılmış olması önemli." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, programda yaptığı konuşmada, Sağlıklı Kentler Birliği'nin de başkanlığını yürüttüğünü hatırlatarak, "Bursa'da sağlıklı bir geleceği inşa etmek adına çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Sağlıklı bir gelecek için geleceğin emanetçileri olan gençlerimizi çok önemsiyoruz. Bu nedenle gençlerimizin sağlıklı, dinamik, gelişime önem veren bireyler olmaları için her konuda eğitimi destekliyoruz" dedi.

Yeşilay'a tarihi mekan

Büyükşehir Belediyesi olarak Yeşilay Cemiyeti'nin eğitim projesine desteklediklerini vurgulayan Başkan Altepe, "Yeşilay Cemiyeti Bursa Şubesi'nin daha etkin çalışabilmesi için restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Reyhan Paşa Hamamı'nı kendilerine tahsis edeceğiz. Bu sayede geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin hayatını olumlu anlamda etkileyecek olan bu projenin ve daha nicelerinin etkin şekilde gerçekleştirileceğine inanıyorum" diye konuştu.

HEDEF 28 BİN ÖĞRETMENLE 20 MİLYON ÖĞRENCİYE ULAŞMAK

Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitim programının Bursa tanıtımını yaptıklarını anlatan Genel Müdür Savaş Yılmaz, "Şu ana kadar Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin rehber öğretmeni 3'er günlük eğitime tabi tuttuk. Daha önce 500 rehber formatör öğretmenler eğitim almıştı, bunlar rehber öğretmenleri eğitiyor. Hedefimiz ise Nisan sonu itibariyle 28 bin rehber öğretmene 3 günlük bağımlılık eğitimi ve onların da Mayıs ayından itibaren tüm Türkiye'de ki yaklaşık 20 milyon öğrenciye bağımlılıkla mücadeleye yönelik modüllerin aktarmasını bekliyoruz." dedi.

Bu programın Türkiye'de yapılan en büyük proje olduğunun altını çizen Yılmaz, şunları söyledi: "Türkiye'nin en önemli avantajlarından biri olan genç nüfusumuz sahip çıkılmaması halinde dezavantaja dönüşebilir. Bu gün gençler ve genç nüfusumuzun bu kadar büyük olması aynı zamanda bu tür sektörler içinde bir Pazar durumunda. Bizde bu gençleri bu noktada bilinçlendirmek ve onlara yaşam becerileri kazandırmak için böyle bir eğitim programı hazırladık. İnşallah bu eğitim dönemi sonunda ana sınıfından başlamak üzere bütün öğrencilere kendi yaş grubuna uyuşturucu madde, teknoloji bağımlığı, alkol bağımlılığı ve tütün bağımlılığı ve sağlıklı yaşamla ilgili ait içerikleri aktarmış olacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber