Kılıçdaroğlu: Seçim dönemi boyunca 6 proje anlatacağız

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de biraraya geldiği gazetecilere, seçimde izleyecekleri yöntemle ilgili, "Sokaktaki vatandaşın sorunlarını çözmeye yönelik 6 önemli proje ile çıkacağız halkın karşısına. Örgütlerimize 'Sadece bu 6 projeyi' anlatın' diyeceğiz. 'AKP şunu yaptı, bunu yaptı' diye suçlama yapmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Nisan 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Seçim dönemi boyunca 6 proje anlatacağız

Okan KONURALP

Kılıçdaroğlu, daha önce açıkladığı emeklilere iki maaş ikramiye vaadiyle ilgili, "Bu projemiz milletvekili emeklilerini kapsamıyor; işçi, memur ve Bağ- Kur emeklileri yararlanacak" dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Önceliklerimiz arasında atama bekleyen öğretmenlerin tamamını atamak var. Gerekirse köy okullarını yeniden açacağız. Çünkü taşımalı sistem çöktü. Öğretmen açığı kadar öğretmen alacağız. Doğu ve Güneydoğu bağlamında yapacaklarımız arasında Et ve Balık Kurumu'nu yeni bir tanımla yapılandıracağız. Şeker fabrikalarının hiçbirisini özelleştirmeyeceğiz. (Davutoğlu'nun "Seçim ekonomisi uygulayarak tuzağa düşmedik" sözü hakkında) Halka tuzağı kim kurdu? İşsizleri tuzağa düşürmediler mi? 'Herkesin işi olacak' diyorlardı. Ben ise yapacağım, sözüm söz. Ben, Erdoğan da Davutoğlu da değilim."

AKP her yola başvurabilir

"Seçim güvenliği ile ilgili endişelerimi her ortamda dile getirdim. İktidardan gittiği zaman kendisine kesilecek faturanın ne olduğunu iyi biliyor. Dolayısıyla gitmemek için her türlü yola başvurabilir, her türlü yola."

400'dü düşürdü daha çok düşecek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün OSTİM esnafını ziyaret etti, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başkanlık sistemi için yaptığı, "400 olmadı da diyelim ki 335 oldu, referandum şansı elde edildi" değerlendirmesine, "Daha da düşecek, 400'dü şimdi düşürmüş, daha da düşecek" yanıtını verdi. Erdoğan'ın seçimlerle ilgili açıklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

HIRSIZA HIRSIZ DERİZ

"Hem namusunuz ve şerefiniz üzerine söz vereceksiniz, hem bir siyasal iktidara destek vereceksiniz. Bu millet işsiz, yoksul, perişan. Onun derdi, sarayında oturmak. Biz eline silah alıp masum insanları öldüren kim olursa olsun, terörist diye damgalarız. Ama biz aynı zamanda devleti soyanları hırsız olarak damgalarız. Hırsıza hırsız, teröriste terörist deriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber