8 Ağustos 2006'nın önemli gündem başlıkları....

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın Meslek İlkeleri Madde 8: Bir basın organının dağıtım süreci tamamlanmadan o basın organının özel çabalarla gerçekleştirdiği ürün, bir başka basın organı tarafından kendi ürünüymüş gibi kamuoyuna sunulamaz. Ajanslardan alınan özel ürünlerin kaynağının belirtilmesine özen gösterilir.

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 17.15'te, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud'u resmi karşılama törenine katılacak, saat 17.35'te Sezer ile Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud başkanlığında heyetlerarası görüşme yapılacak, saat 18.30'da anlaşmaların imza töreni yapılacak, saat 21.00'de Sezer ve eşi tarafından Suudi Arabistan Kralı için akşam yemeği verilecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 16.00'da Hazar Enerji Entegrasyonu 2006 Ödül törenine katılacak, saat 20.15'te Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud ile görüşecek, saat 21.00'de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Suudi Arabistan Kralı Abdullah onuruna verilen akşam yemeğine katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde temaslarda bulunacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 11.00'de Türkiye'deki sosyal güvenlik kurumlarının genel mali durumu ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki temaslarını sürdürüyor.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenlerine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, basınla sohbet toplantısı yapacak.

- Sosyal Demokrat Halk Partisi MYK toplantısı, saat 11.00'de yapılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, saat 09.00'da Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret edecek.

- Bitlis'in düşman işgalinden kurtarılışının 90. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00'da yapılacak törenlerle kutlanacak.

- Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Konya Öğretmenevi toplantı salonunda saat 18.00'de düzenleyeceği basın toplantısında hükümetle kamu çalışanları arasında yapılacak toplu sözleşme sürecini değerlendirecek.

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Adapazarı'nda çeşitli temaslarda bulunacak.

- Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, toplu pazarlık süreci ve 26 Ağustos Ankara mitingiyle ilgili Bursa'da saat 18.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Uluduğ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından yapılan ve TÜBİTAK tarafından açılan yarışmada ödül alan "timsah" adlı araç saat 11.00'de tanıtılacak ve sponsor firmalara ödül verilecek.

- İSO'nun "Ekonomik Durum Tespiti Anketi" sonuçları, saat 10.30'dan itibaren, İSO Odakule Meclis Salonu'nda düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanacak.

- Edebiyat ve İlim Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (EDİSAM) tarafından düzenlenecek olan "Korsan Yayın Niçin Önlenemiyor" konulu basın toplantısı, saat 11.00'de, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Toplantı Salonu'nda yapılacak.

- Türk Haber-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri İsmail Karadavut, Türkiye Kamu-Sen Kayseri Şubesi'nin çeşitli etkinliklerine katılacak.

- Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde evini basan teröristlerce şehit edilen Astsubay Levent Çevik'in cenazesi Tokat'ta toprağa verilecek.

- Gümüşhane'nin Şiran İlçesinde, PKK'lı teröristlerin operasyondan dönen askeri araca ateş açması sonucu şehit düşen Hüseyin Özdemir ve Özhan Vural'ın cenazeleri Muğdat Camii'nde öğle namazından sonra Mersin Şehitliği'nde toprağa verilecek.

- Türk Kızılayı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, saat 10.00'da gönüllü kan bağışçılarının eğitimi ve kan bağışçısı kazanımı konusunda işbirliği protokolü imzalanacak.

- Avrupa Öğrencileri Forumu Ankara Temsilciliği tarafından, saat 20.00'da 13. Yaz Üniversitesi Projesi'nin açılış kokteyli düzenlenecek.

- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, saat 11.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

İsrail'in Lübnan'daki sivil katliamı devam ediyor

- 12 Temmuz'dan beri Lübnan'a havadan, karadan ve denizden bomba yağdıran İsrail, saldırılarına aralıksız olarak devam ediyor. İsrail saldırılarında şu ana kadar 3'te 1'i çocuk bini aşkın sivil hayatını kaybetti, 3 bin 500 kadar kişi yaralandı, yüz binlerce kişi yerlerini, yurtlarını terk etti ve ülkenin alt yapısı yerle bir edildi.

İsrail'in Filistin'e saldırıları

- İsrail bir ayı aşkın bir süredir Filistin topraklarını bombalamaya devam ediyor. İsrail saldırılarında 200'e yakın Filistinli can verdi ve yüzlerce kişi yaralandı.

Irak'ta sivil katliamı durmak bilmiyor

- Irak'ta iç savaş çıkartmak isteyen terör örgütü El Kaide ve devrik Irak diktatörü Saddam yanlılarının, sivilleri hedef alan saldırılarında hemen her gün onlarca kişi can veriyor ve yaralanıyor. Iraklı dini ve siyasi liderler, başta cami olmak üzere mukaddes mekanlara bile saldıran tefrikacı teröristlerin oyununa gelinmemesi çağrısında bulunuyor.

Hizbullah-İsrail çatışması şiddetleniyor

- Hizbullah ile İsrail işgal güçleri arasındaki şiddetli çatışmalar artarak devam ediyor. Hizbullah'ın sert direnişiyle karşılaşan İsrail işgal güçleri şu ana kadar 60'dan fazla kayıp verdi. Hizbullah, İsrail saldırılarının daha da devam etmesi halinde Tel Aviv'i vuracağını açıkladı.

Socrates, Brezilya ziyaretine başlıyor

- Portekiz Başbakanı Jose Socrates Brezilya'yı ziyaret edecek.

Kosova'nın nihai statüsünün belirlenmesi

- BM arabuluculuğunda taraflar arası görüşmeler Viyana'da devam ediyor. Kosova tarafı, bağımsızlıktan başka bir seçeneği kabul etmeyeceğini yineledi.

SPOR GÜNDEMİ

- Fenerbahçe, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile deplasmanda oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçı için saat 13.40'da bu ülkeye gidecek.

- Galatasaray'ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki rakibi Çek Cumhuriyeti temsilcisi Mlada Boleslav, saat 14.20'de İstanbul'a gelecek ve akşam saatlerinde karşılaşmanın oynanacağı Ali Sami Yen Stadı'nda son antrenmanını yapacak.

- Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) İstanbul Şubesi'nin sezon açılışı, saat 18.30'da Burhan Felek Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncuları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.'nin düzenlediği 'Plaj Oyunları 2006' kapsamında Türkiye'de ilk kez oynanan plaj basketbolunun saat 13.00'de Florya Plajı'ndaki gerçekleştirilecek tanıtımına katılacak.

- Teknik direktörlüğünü Turan Mesci, antrenörlüğünü ise Hami Mandıralı'nın yaptığı 17 Yaşaltı Genç Milli Futbol Takımı, Futbol Federasyonu'nun Riva Tesisleri'nde ara hazırlık kampına girecek. Ay-yıldızlı takım, saat 12.00'de Beylerbeyi Tesisleri'nde toplanacak.

- Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe Ülker, milli basketbolcu Mirsad Türkcan ile saat 13.00'te sözleşme imzalayacak.

- 18 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı, saat 17.00'de Bronnitsy Stadı'nda Rusya ile özel bir maç yapacak.

- Gaziantepspor Teknik Direktörü Walter Zenga, saat 11.00'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Zonguldak Karaelmas Üniversitesi konferans Salonu'nda Türkiye Basketbol Federasyonu ve Mavi Jeans'in sponsorluğunda düzenlenen "The Best Five Mavi Jeans Basketbol Kampı"nın ikinci ayağı çerçevesinde katılan antrenörler saat 11.00'de basın toplantısı yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber