Devlet hastanesi çevresinde dev örümcek aranıyor!..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi Devlet Hastanesi yakınlarında 6 santimetre büyüklüğünde ''solifugae'' türü örümcek bulunmasının ardından bölgede geniş çaplı araştırma yapıldı.

Devlet Hastanesi yakınlarında büyük bir örümcek olduğu yönünde bilgi alan ilçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, araştırma başlattı. Örümceği yakalayan Tarım Müdürlüğü ekipleri, 6 santimetre büyüklüğündeki solifugae türü olduğu belirlenen örümceği kavanoza koydu.

Devlet hastanesinin ağaçlık alanında aynı tür üç örümceğin görüldüğü yönünde bilgi alan Tarım Müdürlüğü ekipleri, yine bölgede geniş çaplı araştırma yaptı. Yakalanan 3 örümcek İlçe Tarım Müdürlüğüne götürüldü.

Yetkililer, yaklaşık 4 santimetre uzunluğunda ayakları bulunan bu örümceğin çok hızlı hareket ettiğini ifade ettiler. Kavanozun içine atılan 2 sinek ile et parçasını yiyen bu örümceğe, Ankara'nın Haymana ilçesinde de geçen hafta rastlanmıştı.

SOLİFUGAE TÜRÜ ÖRÜMCEK

Zehirli olmadığı bildirilen örümceklerin, güneş battıktan sonra ortaya çıktıkları, çok hızlı hareket ettikleri ve 1 metreye kadar sıçrayabildikleri bildirildi. İri görünümleri dolayısıyla korkutucu olan bu örümceklerin yaklaşık 10 santimetreyi aşan büyüklüğe ulaşabildikleri ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber