Diyanet İşleri Başkanı: KPSS bize uymuyor, kariyer imamlığa geçeceğiz

Haber Giriş : 10 Ağustos 2006 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bardakoğlu, "10 bine yakın camide imam yok. Devletin imamı boşluğu doldurmazsa, hiç de hoşnut olmadığımız akımlar doldurur" dedi

Milliyet'e konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, hükümete, "Dini personelin özlük hakları iyileştirilmeli. IMF ve mali politikayı bilmeyiz ama bu camilere imam lazım" dediğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu'nda Diyanet'in sorunlarını anlatan Bardakoğlu, hükümetten acil kadro talebinde bulunduğunu söyledi.
10 bine yakın camide imam bulunmadığını, 5 bine yakın camide de kadro olmasına rağmen imam ataması yapamadıklarını dile getiren Bardakoğlu, "Bu böyle olmaz. Ne yapılacaksa yapılmalı. IMF'nin ve devletin mali politikalarını bilmeyiz ama bu camilere de imam lazım. Devletin imamı bu boşluğu doldurmazsa, hiç de hoşnut olmadığımız akımlar doldurur, dolduruyor da nihayetinde" diye konuştu.

Bardakoğlu, "Yeni kadro imkânım yok. Mevcut kadrolardakiler ise başka kurumlara geçiyor. Kurumdan kaçış devam ediyor, tutamıyorum" dedi. Bardakoğlu, 58 bin imam ve 10 bin müezzinin yüzde 6'sının ilahiyat mezunu olduğuna dikkat çekerek, kaliteli din hizmeti için kalifiye din görevlisine acil olarak ihtiyaç bulunduğunu belirtti ve ilahiyat fakültelerinin kontenjanlarının artırılması gerektiğini söyledi.

'Kariyer imamlık' sistemi geliyor

Hazırladıkları yeni taslakla, "kariyer imamlık" sistemine geçileceğini anlatan Bardakoğlu, "Ücra köyde görev yapan bir imamla Sultanahmet Camii'ndeki imam aynı kadro haklarına sahip. Bundan sonra eğitimlerine göre kariyer planlaması yapılacak" dedi.

Hükümetin IMF'ye taahhüdü var

AKP hükümeti, IMF'yle yapılan ve hâlâ geçerliliğini koruyan 19'uncu stand-by anlaşmasına dair ilk niyet mektubunu 26 Nisan 2005'te verdi. Mektupta, "Kamu iktisadi teşebbüslerine yeni personel alımını kati şekilde kısıtlayan politikamız sürdürülecektir" ifadesi yer aldı. 3'üncü ve 4'üncü gözden geçirmelere ilişkin 7 Temmuz 2006 tarihli son niyet mektubunda da aynı ifadeler, 'Sürekli Yapısal Kriter' olarak kamu maliyesine ilişkin taahhütler arasında yerini korudu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber