Belediye başkanından silahlı denetleme!..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2006 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'un Arsin İlçesi Fındıklı Belde Belediye Başkanı Metin Kul, dere yatağında çalışan işçileri, yanlarına inemediği için ana yoldan tabancasıyla havaya ateş ederek denetliyor.

Kul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fındıklı beldesinden geçen Küçükdere'nin, aşırı yağmurlarda taşarak etrafa zarar verdiğini, görevde olduğu sürede, bölgede 2 kez sel felaketi yaşandığını söyledi.

Bunun üzerine, suyun akış hızını kesmek amacıyla dere üzerine bent yapma çalışmalarına başladıklarını ifade eden Kul, bentlerden birini tamamladıklarını, diğerinin yapımının ise sürdüğünü anlattı.

Her gün dere yatağında süren çalışmaları denetlemek üzere bölgeye gittiğini ifade eden Kul, şunları anlattı:

"Ana yoldan dere yatağına inmek kolay değil. İş makinesi çalıştığı için sesimi de işçilere duyurmakta zorlanıyordum. Bir gün aklıma bir fikir geldi. Dere yatağını doğru tabancamla ateş ettim.

Böylece işçilere benim geldiğimi fark etti. Daha sonra bölgeye gittiğimde dere yatağında çalışanlara geldiğimi havaya ateş ederek fark ettirebiliyorum. Bu sayede denetlendiğini anlayan işçiler daha iyi çalışıyorlar."

CEZA GEREKTİRİR Mİ?

Bu arada, konuyla ilgili görüşlerine başvurulan bir emniyet yetkilisi, ruhsatlı silahını bu şekilde kullanan kişi hakkında, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu ile TCK'nın 170. maddesince işlem yapılması gerektiğini iddia etti.

Bazı hukukçular ise meskun mahal dışında, insan hayatını tehlikeye düşürmeyecek, korku ve panik yaratmayacak, mala zarar vermeyecek şekilde ruhsatlı silahla ateş etmenin cezai bir yaptırım gerektirmediğini savundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber