CHP'nin sandık görevlileri 350 bin kişi olacak

CHP, sandık güvenliği için her sandık çevresinde en az iki üye görevlendirecek. Genel Merkez'e kurulacak sistem ile de sandık başlarından gelecek sonuçlar YSK verileri ile karşılaştırılacak. CHP'nin sandık görevlileri yaklaşık 350 bin kişi olacak.

Haber Giriş : 30 Nisan 2015 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'nin sandık görevlileri 350 bin kişi olacak

CHP, 7 Haziran'da Türkiye genelindeki tüm sandıkları yakın takibe alacak. CHP yöneticilerinin Al Jazeera'ya verdiği bilgiye CHP Genel Merkezi'nde üç ayaklı bir görevlendirme yapıldı. Buna göre örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, il ve ilçe örgütlerindeki sandık görevlileri ve müşahitlerin koordinasyonunu sağlayacak.

Hukuk ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise seçim sonuçlarına itiraz etmeyi gerektirecek durumlar için genel merkezde mesai yapacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yapan bilgi-işlem uzmanı İzmir Milletvekili Erdal Aksünger başkanlığındaki bir ekip de genel merkeze kurulacak seçim takip sistemi ile sandık başlarından gelecek sonuçları YSK verileri ile karşılaştıracak.

Sandık görevlilerine eğitim

7 Haziran'da toplam 174 bin 240 sandıkta oy kullanılacak. CHP yönetimi ilçe başkanlıklarının koordinatörlüğünde her sandık çevresi için en az iki kişilik bir görevlendirme yapılmasını kararlaştırdı. Büyükşehirlerde sandık başında görev yapacak üye sayısı ise daha fazla olacak. Türkiye genelinde yaklaşık 350 bin kişinin CHP adına sandık başlarında görev yapması bekleniyor. Sandık başında görevlendirilen CHP üyelerine de parti içi eğitim verildi. Sandık görevlileri için genel merkez tarafından 'Sandık çevresi sorumlusu' kartı hazırlandı.

Görevlilere genel merkezde kurulacak sisteme yani 'sandik.chp.org.tr' internet adresine girebilmeleri için bir kullanıcı adı ve şifre verilecek. Üyeler sandık sonuçlarını bu sisteme girecekler. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl "Sandık görevlilerinin tamamına eğitim verildi. Parti örgütlerini de sandıklara sahip çıkılması konusunda uyarıyoruz, dikkatli olmalarını istiyoruz. Bunun dışında polisiye bir tedbir alma şansımız yok" dedi.

Seçim takip sistemi

CHP Genel Merkezi'nde kurulacak seçim takip sistemi ile de CHP'li sandık sorumlularından gelen sonuçlarla YSK verileri kıyaslanacak. Seçim takip sisteminden sorumlu olan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger sandık başında görev yapan üyelerden akıllı telefona sahiplerse fotoğraflarını çekip göndermelerini istediklerini de belirtti. Elektrik veya internet kesintisi olasılığını da göz önünde bulundurduklarını belirten Aksünger böyle bir durumda ise sandık başındaki sorumlulardan SMS yoluyla bilgi almayı planladıklarını söyledi. Aksünger CHP Genel Merkezi'nde kurulacak seçim takip merkezinde 60 partilinin yanı sıra 250 kişilik gönüllü bir ekibin de görev yapacağını belirtti.

Sibel Demirci Erdem / Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber