'2017'de bütçe fazla verecek'

Başbakan Davutoğlu, "2017'de Türkiye bütçe fazlası veren ülke olacaktır. Türkiye'nin mali ve finansal yapısı Ağrı dağı kadar sağlam ve dirençlidir" dedi

Haber Giriş : 02 Mayıs 2015 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'2017'de bütçe fazla verecek'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB ETÜ'de düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "2017'de Türkiye bütçe fazlası veren ülke olacaktır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, 1990'lı yıllarda soğuk savaşın bitmesiyle birlikte dünyada çok geniş bir ekonomik büyüme alanı oluştuğunu, dünya ekonomisinin genişleme yaşadığını, Türkiye'nin burada istisna olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin 1990'da gayrisafi milli hasılasının 200 milyar dolarken 2001'de sadece 30 milyar dolar artarak 230 milyar dolara çıktığını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Son 12 yılda ise 2002'de 230 milyar dolar olan gayrısafi milli hasılamızı şimdi 800 milyar doların üstüne çıkardık. Bunun arkasındaki temel saik demokrasidir, özgürlük alanlarının genişlemesidir ve siyasi istikrar ve güvendir. Bu açıdan herkesin çok dikkatli olması lazım. 1991 seçimlerine giderken verilen popülist birtakım vaatler, Türkiye'yi 1994 ekonomik krizine yöneltti. 28 Şubat'ın getirdiği olumsuz psikolojik atmosfer 3 parti koalisyonunda Türkiye'yi 2001 krizine yöneltti. Son 12 yıl içinde eğer Türkiye, daralan dünya ekonomisine rağmen büyümüşse bunun arkasındaki temel saik demokrasidir ve siyasi istikrardır. Her ne surette olursa olsun demokrasimize ve özgürlüklere sahip çıkacağız, siyasi istikrarımızı koruyacak şekilde 7 Haziran seçimleri sonrasına hazırlanacağız."

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Artık siyasi görüş ayrılıklarının ötesinde belli alanlarda bir ittifak ve ortak bakış açısına gelmemiz lazım. Bunlardan birisi ve en önemlisi, insan onuruna dayalı yeni bir anayasayı yazmamız lazım. Demokrasimizi koruyacak olan, demokrasimizi gelecek nesillere taşıyacak olan temel doküman, bütün bir milletin mutabakatıyla ortaya konacak yeni anayasadır. Biz buradan ilan ediyoruz, inşallah 7 Haziran seçimleri sonrasında çok geniş kapsamlı bir istişare ile ve toplumsal mutabakatla yeni ve insan onuruna dayalı bir anayasayı kaleme alacağız. Türkiye'nin ilk sivil anayasası 7 Haziran'dan sonraki ilk gündem maddemizdir.

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yürütmekte olduğu müzakereler sonucunda inşallah 11 Mayıs'ta Brüksel'de Türkiye ile Avrupa Birliği arasında Gümrük Birliğini Güncelleme Mutabakat Zaptı imzalanacak. Türkiye, Avrupa Birliği'nin Serbest Ticaret Anlaşması karar mekanizmalarına doğrudan müdahil olacak bundan sonra.

Hedefimiz ulaştırma alanında duble yollardan otoyola geçişi sağlamaktır. İstanbul-İzmir, Ankara-İzmir, İstanbul-Habur arasında, Edirne'den Habur'a kadar bütün hattı otoyollarla geçecek ve Avrupa'yı Asya'ya bağlayan İstanbul Boğazı'nı Mezopotamya ve Hazar'a bağlayan geniş otoyolların yapımını proje kapsamına aldık.

Bizim milletimize vaadimiz şudur, kim ne derse desin, kim ne tür popülizme yönelirse yönelsin biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak ve AK Parti olarak 12 yılda sağladığımız başarıyı daha ileri bir aşamada, dünyanın 10 ekonomisi haline gelecek şekilde taçlandırabilmek için siyasi istikrarı, özgürlükleri, güvenliği, teröre karşı çözüm sürecini ve en önemlisi de milli iradeyi her zaman ayakta tutacağız ve sonuna kadar savunacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber