Adli Tıp yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği Danıştaylık

Adli Tıp Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Danıştaylık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mayıs 2015 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adli Tıp yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği Danıştaylık

Türk Sağlık-Sen tarafından Adli Tıp Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde yer alan görevde yükselme ilişkin bazı atamalarda en az lise mezunu olmak şartının aranması ile ilgili yer alan düzenlemelerin iptali için Danıştay'da dava açıldı.


Dava dilekçesinde söz konusu yönetmelikte yer alan düzenlemeye göre bazı görevlere atanmada en az lise muzunu şartı aranmasının getirildiğine dikkat çekildi.

Söz konusu düzenlemelerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Dayanak Genel Yönetmeliğe aykırı olduğu belirtildi.

Dilekçede Çerçeve yönetmelikte Memur , Muhasebeci, Bilgisayar işletmeni , Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni , şoför ve bu düzeydeki görevlere atanabilmeleri için en az orta öğrenim görmüş olmaları şartı varken Kurum yönetmeliğinde bu kadrolara atanmak için en az lise mezunu şartı getirilmesiyle dayanak alınan yönetmeliğe aykırı bir kısıtlama getirildiğine dikkat çekildi. Ortaöğretim mezunlarının mağdur edildiği belirtilerek söz konusu düzenlemelerin iptali istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber